Nemény András levélben kérdezett rá György Istvánnál, hogy miért nem veszik figyelembe a szombathelyi háziorvosok kérését

Fehér Buda 2021-03-18 17:41:00
A polgármester reméli, hogy az államtitkár megtiszteli a szombathelyieket az érdemi válaszával.

"Az elmúlt napokban több érthetetlen nyilatkozatot tett dr. György István államtitkár úr a szombathelyi oltópontokkal kapcsolatban" - írja dr. Nemény András (Éljen Szombathely!), Szombathely polgármestere a Facebook-oldalán. Nemény hozzáteszi, hogy továbbra is abban hisz, hogy csak együttes erővel tudunk sikeresen védekezni a vírussal szemben, ezért levelet írt a Területi Közigazgatásért felelős államtitkárnak, melyben a tényeken túl kérdéseket is feltett a helyzet tisztázása érdekében. "Remélem, megtiszteli a szombathelyieket az érdemi válaszával és azt is, hogy megnyithatjuk a háziorvosok által kért önkormányzati oltópontokat" - teszi hozzá Nemény, aki a teljes levelet megosztotta az oldalán. 

A levélben a polgármester felidézi, hogy a szombathelyi háziorvosok február 15-én fordultak a Kormányhivatalhoz, ekkor leírták, hogy a rendelőik nem alkalmasak a tömeges oltások lebonyolítására. A háziorvosok ezt követően február 26-án személyes egyeztetést folytattak a Védelmi Bizottsággal, majd március 3-án a városvezetéssel is. Március negyedikén az önkormányzat elkészítette az oltóhelyek megvalósítására vonatkozó koncepciót, amelyre március nyolcadikán Harangozó Bertalan kormánymegbízott válaszolt. Március 9-én megvizsgálták az oltóhelyeket a helyettes megyei tisztiorvos és a járási tisztifőorvos, ekkor megállapították, hogy az oltáshoz szükséges feltételeket az oltóhelyeken biztosították.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az önkormányzat ezután megvalósította a személyi és tárgyi feltételeket, majd március tizedikén kérték a kormányhivataltól, hogy ellenőrizzék azokat, amelyre a mai napig nem került sor. Nemény azt írja, ez szerinte közvetlenül veszélyezteti a szombathelyiek egészséghez való jogát.

A levélben a tények ismertetése után a szombathelyi polgármester több kérdést is intézett az államtitkárnak, többet között rákérdezett arra, hogy György István miért nem veszi figyelembe a háziorvosok kérését, miért változtatta meg a kormánymegbízotton keresztül az eddigi álláspontját, és hogyan lehetséges az, hogy a szombathelyihez hasonló oltópontok Szekszárdon, valamint Budapest V. és XVI. kerületében megnyithattak. 

A kérdések teljes listája itt olvasható:

 

Facebook

(null)

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.