A Crushers két amerikai játékosa közül csak az egyik maradt a csapatnál, de így is döntő a cél a szombathelyieknél

Vágvölgyi Bálint 2021-03-18 07:31:23
Csökkent a csapat létszáma, a Zúzók idén nem indítanak második csapatot.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség még február elején készítette el a 2021-es felnőtt bajnokságok sorsolásait. A tavalyi év koronavírusos káosza után idén újra három osztályban küzdenek meg egymással a csapatok. Az NBA Crushers idén ismét a Divízió I-ben indul el, ahol az előző szezonban döntős volt, ott azonban a Győr Sharks jobbnak bizonyult a szombathelyi csapatnál. A Zúzók elnökét és játékosát, Májer Lászlót kérdeztük a holtszezon történéseiről és az előttünk álló bajnokságról.

Nemrég az SZTV Aréna című műsorában arról beszéltél, hogy valószínűleg se Trevin Kain Howard, se Billy Hatten nem marad a csapatnál, helyettük egy amerikai edzőt szerettetek volna Szombathelyre hozni. Mi a helyzet most a két amerikai játékossal és az edzővel?

Nem titok, hogy anyagilag elég megterhelő számunkra két amerikai játékost itt tartani egész évre. Úgy gondoltuk, hogy abból a pénzből amit Trevinre és Billyre használtunk fel, még akár egy amerikai edzőt is sikerülhet idecsábítanunk. Volt is pár ígéretes jelöltünk, végül a legtöbben kihátráltak, mielőtt Magyarországra kellett volna utazniuk. Úgy gondolom, ennek legfőbb oka a jelenleg is komoly problémát okozó vírushelyzet. Természetesen ezt megbeszéltük Trevinnel és Billy-vel is, akik ezalatt elkezdtek más csapatokkal tárgyalni. Így a TV-s szereplésemkor úgy tűnt, két szék közül nagyon ügyesen beestünk a pad alá.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Továbbra is aktívan keresünk edzőt, mert úgy gondoljuk, egy amerikai edző jelenléte nagyot dobna a csapaton és vele talán sikerülhet megvalósítani egy olyan utánpótlás programot Szombathelyen, amivel tényleg nagyobb figyelmet kaphatnánk a 14-18 éves korosztálytól is. Időközben egyik támogatónk, a StaffHouse Zrt. ingyenes szálláslehetőséget ajánlott fel az egyesületnek, így lehetőségünk nyílt rá, hogy az idei szezonra ismét felajánljuk Billy-nek és Trevinnek a lehetőséget, hogy továbbra is nálunk játszanak. Mindezt úgy, hogy a vágyott edzőről sem kell teljesen lemondanunk és nem éljük fel tartalékainkat sem. Billy-vel sikerült megegyeznünk, Trevin viszont tudtommal egy németországi csapathoz szerződött.

Ezen kívül milyen változások történtek a keretben? Idén nem indítjátok el a második számú csapatotokat a Divízió II-es bajnokságban. Mi ennek az oka?

Ami a legfontosabb változás a keretünkben, hogy míg tavaly hatvannál is több fővel és két csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, addig idén alig negyvenen vagyunk. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy csapatot indítunk a bajnokságban. A második csapatból sok lelkes újonc játékosunk maradt, de sajnos nagyon sok volt azoknak a száma, akik ideiglenesen szögre akasztották a felszerelést. Az évről-évre egyre nagyobb sikernek örvendő őszi toborzásainkat nem tudtuk megtartani, így eléggé megtépázva indulunk neki az idei szezonnak. Itt azt szeretném még megjegyezni, hogy tudtommal a legtöbb vidéki csapat hasonló létszámproblémákkal küzd a koronavírus megjelenése óta.

Ismét a Divízió I-ben indultok el, ahol a benevezett nyolc gárdát kettő, négy csapatos csoportba osztották. Mire számítasz a következő szezonban, mik a célok?

A bajnokságról azt gondolom, hogy nem sok változás lesz. Bár a Sharks idén a HFL-ben indul, a Miskolc továbbra is maradt a Divízió I-ben. Bár nem látok bele a többi Divízió I-es csapat működésébe, azt gondolom - az aktuális problémák ellenére -, idén is nagyon izgalmas mérkőzésekre lehet majd számítani mind a keleti mind a nyugati csoportokban. A célunk természetesen idén is bejutni a döntőbe.

Szólj hozzá!

Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A május 28-i közgyűlésen döntenek az utódlásról.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Egy este alatt döntött az ETO új edzője arról, hogy elvállalja a csapat vezetését

Az új tréner, aki egyelőre a szezon utolsó öt meccsére érkezett.

Az Alterába Kft. nyerte el az körmendi Ökocentrum üzemeltetésének jogát

Az pályázat kiírója, a Batthyány Örökségközpont közzétette a nyílt pályázatok anyagait.

Nem adott elsőbbséget az autós, súlyosan sérült a zebrán átkelő gyalogos Szombathelyen

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Napos idő lesz pénteken

Pár helyen lehet zápor.

Felmentették a 28 évvel ezelőtti, gersekaráti gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában született meg a döntés.

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.