A Körmend nyerte a piros-feketék rangadóját

Farkas Bazsi 2021-03-17 19:57:00
Hat ponttal voltak jobbak, mint a Szolnok.

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 76-70 (23-17, 20-15, 13-16, 20-22)
Bajnokság, 20. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Praksch P., Ádám J. (Várhalmi Zs.)

Körmend: Ireland 16/9, Thames 17/6, Takács 2, Simons 8/3, Taylor 17. Cserék: Németh 6, Mócsán 6/3, Ferencz 4, Tóth -.

Szolnok: Warner 11/3, Rudner 5/3, Kovács 4, Subotic 22/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó -, Pallai -, Badzim 8/3, Zsíros 2, Juhos 2.

 

Hétmeccses győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Körmendre a listavezető Szolnok csapata a bajnokság 20. fordulójában.

Egy szép Ireland-Taylor összjáték után utóbbi büntetőzhetett, amivel meg is született a mérkőzés első két pontja. Kicsit beragadtak a támadóoldalon a vendégek, közel két és fél percet kellett várni arra, hogy szolnoki kosarat láthassunk. Ezután viszont érkezett nyolc is, amivel fordított is a Warner vezette Olajbányász (7-10). Thames lépett elő a körmendiektől, előbb egy triplát süllyesztett el, majd egy duplát küldött a helyére faulttal együtt, de a “plusz egyet” kihagyta (12-10). A cserék is jól szálltak be mindkét oldalon, masszív védekezés, nagy küzdés jellemezte a kiegyenlített első nyolc percet, ám az utolsó kettőben robbantott a Körmend és egy 9-3-as futással meglépett ellenfelétől. 23-17.

Hiába küzdött óriásit a palánk alatt Subotic a második felvonás elején, a támadólepattanóit nem tudta kihasználni a Szolnok, Taylor egy zsákolással büntetett a túloldalon. Subotic ezúttal nem bízta a társaira a befejezést, de továbbra is remek formában játszott a Körmend, meg is lett a közte tíz (29-19). Hiába szedték remekül a támadólepattanókat a Tisza-partiak, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, miközben folyamatosan üres dobóhelyzeteket dolgoztak ki a hazaiak, melyek nagy részét értékesítették is, a különbség tovább nőtt (36-23). Szinte villámcsapásszerűen változott meg a játék képe, a szolnoki kísérletek elkezdtek beesni, amivel feljöttek hatra Gasper Potocnik tanítványai (36-30). Gyorsan eszmélt a Körmend, amely Thames vezérletével visszaállította a kétszámjegyű különbséget a nagyszünetre. 43-32.

Ireland nélkül kellett megkezdenie a második félidőt a hazaiaknak, ugyanis az irányítónak felszakadt a szemöldöke a második negyed végén, amit össze is kellett varrni. Már az első támadásból el is adták a labdát a körmendiek, Kovács Péter harcolt ki egy sportszerűtlent. A kezdeti nehézségek után rendezte sorait a vasi csapat, amely Mócsán hármasa után a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét állította be (48-33). A következő percek felemásan sikerültek a hazaiak számára, hiszen bejött tíz alá a magára találó Cakarun kosaraival a Szolnok, viszont visszatért a kórházból Ireland (51-43). Bár folyamatosan őrizte az előnyét az Egis Körmend, egyre nagyobb erőfeszítéssel próbált visszazárkózni az Olajbányász, ami nemcsak a játék képében, hanem a negyedvégi eredményben is meglátszott. 56-48.

Cakarun játéka feljavult a negyedik negyedre, az ő hat pontjával feljött négyre a Szolnok (58-54). Ferencz középtávolról, Ireland a triplavonalon túlról volt eredményes, majd Subotic tett vissza egy újabb támadólepattanót a túloldalon (63-56). A kezdeti eredménytelen próbálkozások után most felváltva jöttek a kosarak, egyre csak fogyott a szolnokiak ideje (67-58). Taylort találta meg Ireland, három és fél perccel a vége előtt, mínusz kilencnél kért időt Gasper Potocnik (69-60). Subotic négy pontot szerzett, ezzel meccsben tartva az övéit, ám erre is volt válasza a hazaiaknak, Taylor zsákolt (71-64). Kovács csak egy egyik büntetőjét dobta be, míg Ireland távolról talált be, ezzel pedig el is döntötte a lényegi kérdéseket. Az Egis Körmend győzelme azt jelenti, hogy a vasiak bejutottak a rájátszásba. 76-70 - tudósított a bball1.hu.

Szólj hozzá!

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.