Eperjes Károly: Isten és a Szent Korona ugyanúgy segíti Orbánt, mint Szent Istvánt

Székely Zoárd 2021-03-16 19:11:51
„A liberalizmus pedig ott kezdődik, hogy például ellopom a barátom radírját, ceruzáját."

„Aki liberális, az nem keresztény. De olyan sincs, hogy szocialista keresztény. A szocialista nem keresztény. Mi az, hogy hívő tagozat?! És olyan sincs, hogy nacionalista keresztény. A nacionalista nem keresztény. A Jobbik nem ilyen?! És folytathatnánk. Nem lehet két úrnak szolgálni"

– mondta Eperjes Károly, a 66 éves Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész egy 24.hu-nak adott nagyinterjúban.

Először elmesélte, miért a színészetet választotta a papi hivatás helyett, majd kitért három, hitével kapcsolatos hullámvölgyére is. Ezután kifejtette, hogy szerinte mi a különbség a kereszténység és a liberalizmus között.

„A liberális keresztény olyan, mint a sima liberális: mindent megenged magának, csak közben azt mormolja maga elé, hogy sebaj, majd meggyónom, és azzal letudva a bűn, hahahaha. Wash and go! Kevélység! Butaság! Ráadásul abba nem gondol bele, mi van, ha nem jut el a gyóntatószékig, a mosógépig?! Ez a liberális keresztény! Tehát nem lényegileg keresztény"

– érvelt a színész, aki szerint a liberális gondolkodású ember csakis önmagát tekinti Istennek, nincsenek számára korlátok.

Hithű katolikusként megemlítette az abortuszkérdés problémáját is:

„Természetesen a nő dönt, de nem mindegy, hogy az áldás vagy a terhesség mellett teszik le a voksukat a meghívottak. És az sem árt, ha a férfi apajelölt a nő párjaként is véleményt formálhat. Egyeske és ketteske csak a matematikában hoz létre hármaskát. (…) Az életet Isten adja, ember nem veheti el, vagyis abortuszt semmi nem indokolhat.”

Eperjes szerint a Sátán még sosem volt „ennyire csinos", mint most, hiszen „az izmusok legcsinosabbikával, a liberalizmussal csábít, ami csinosabb a kommunizmusnál, és egy tőről fakad a nihilizmussal, a racionalizmussal és a központi szárral, a relativizmussal."

„Szellemi, lelki értelemben a világtörténelem valaha volt legnehezebb etapját éljük, talán durvábbat, mint az első keresztényüldözések, a népvándorlások kora, a török- és a tatárdúlás, a fasizmus és a kommunizmus. Ma az emberellenes eszmék miatt a nőgyógyászati székek, az egyetemi katedrák, a színpadi deszkák, a filmvásznak és a családi környezetek sajnos gyakran haláltáborok"

– tette hozzá.

A színész korábban kétszer is elkapta a koronavírus-fertőzést, ám mindkét alkalommal felépült a betegségből. Arra a kérdésre, hogy melyik vakcinával szeretné beoltani magát, így felelt:

„Schneider kazah püspök felhívja a figyelmünket, hogy keresztényi feladatunk olyan vakcinával oltatni be magunkat, mely sem nem állatból, sem nem halott vagy élő embrióból nyer úgynevezett alapanyagot, hanem közvetlenül a vírusból. Tudtommal ilyen az orosz és az egyik kínai oltóanyag."

Az SZFE-ügyről úgy nyilatkozott, itt volt „az ideje a rendcsinálásnak”, nemcsak az SZFE-n, hanem „az egész országban”.

„Viktor embert próbáló küzdelmet folytat, amit csak Istenbe vetett mély hittel vívhat meg. Míg így küzd, kötelességem teljes erőmmel támogatni. Meg Kövér Lacit is, Áder Janit is, és minden tisztességes küzdőt, aki zarándokol és nem ténfereg. Mindennap imádkozom, hogy legyen erejük a történelmi tetthez. Ehhez fogható hatalmas külső és belső ellenséggel korábban talán csak a nagy magyarjaink küzdöttek: Széchenyi, Rákóczi, Szent László, Szent István"

– fejtette ki a véleményét Eperjes Orbán Viktorról, akit a barátjának tart.

A luxusgépekre és NER-vagyonokra reagálva ezt mondta a színművész:

„Mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolni.”

Szájer József botrányával kapcsolatban megjegyezte, hogy egy gimnáziumba járt a volt EP-képviselővel és a mai napig imádkozik érte.

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.