László Győző: elhallgattak a telefonok, maradt a tanácstalan csend és értetlenség

ugytudjuk.hu 2021-03-13 11:07:00
A szombathelyi önkormányzat kialakította az oltópontokat, a kormány viszont elszabotálja a védekezést, mert szerinte ez oltásellenesség (?).

László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármester "Műbalhé" című közleményét változtatás nélkül közzétesszük:

Az elmúlt másfél hétben azért dolgoztunk éjt-nappallá téve, hogy a lehető leggyorsabban fel tudjuk állítani a városi oltópontokat.
Tettük ezt azért, mert a háziorvosaink azzal a jelzéssel fordultak hozzánk, hogy teljesítőképességük határára értek, nem fogják tudni teljesíteni a tömeges oltási feladatokat mindennapi munkájuk mellett, segítséget kértek. Nekiálltunk, született egy szakmai koncepció. Ezt megvitattuk a Védekezést Segítő Testület tagjaival, senkinek nem volt ellenvetése, támogatták. A Kormányhivatal is. Még talán meg is könnyebbültek, hiszen az orvosok először hozzájuk fordultak, de érdemi segítséget nem kaptak.

A tisztifőorvossal bejártuk a helyszíneket, felszereltük őket, pontosítottuk a részleteket, felállt a rendszer. Közel 200 önkormányzati dolgozó vállalta, hogy részt vesz benne, indulásra készen álltunk. Aztán elhallgattak a telefonok, maradt a tanácstalan csend és értetlenség.

Majd a Kormányhivatal tegnapi közleményéből kiderült, hogy mindezt a baloldali oltásellenes kampány részeként, politikai haszonszerzésből csináltuk, és minden a legnagyobb rendben, nincs itt semmi látnivaló. Ja igen, és három hete nem tudunk kiállítani 3 embert a feladatra. Végül is a 200 az tényleg nem 3. Az államtitkár az egészet műbalhénak titulálja a tvben, csak a polgármester ugrál, hogy learathassa a babérokat. Értem. Már nagyon régen értem.

Úgy vagyunk oltásellenesek, hogy minden lehetséges fórumon az oltásra bíztatunk mindenkit. Úgy hátráltatjuk az oltást, hogy tömeges oltópontokat alakítunk ki. Úgy nem állítunk ki 3 embert, hogy kiállítunk közel 200-at. Ti teljesen hülyének néztek mindenkit?

Próbáljátok ezt beadni azoknak az embereknek, akik hónapok óta hiába várnak a vakcinára. Vagy az alapellátásban dolgozó orvosoknak és asszisztenseknek. Vagy bárkinek, akinek akarjátok. 

Sok sikert hozzá!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.