Jenei Ferenc: nyugodtan vehetjük segélykiáltásnak Dézsi Csaba András szavait

Papp László Tamás 2021-03-12 09:18:28
Az LMP Győr és Mosonmagyaróvár térsége szervezetének elnöke Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy a Győr+ Rádió törölte a polgármesteri interjú hangfelvételét.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy már nem elérhető a Győr+ Rádió SoundCloud-oldalán az a rádióinterjú, amiben Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) egyrészt erősen megkritizálta az egészségügyi reformot, másrészt elárulta, hogy a kormány elvonásai eddig 18 milliárd forintot vettek ki a város kasszájából.

Letörölték az interjút, amiben Dézsi Csaba András nekiment az egészségügyi reformnak

Már nem elérhető a Győr+ Rádió SoundCloud-oldalán az a rádióinterjú, amiben Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) egyrészt erősen megkritizálta az egészségügyi reformot, másrészt elárulta, hogy a kormány elvonásai eddig 18 milliárd forintot vettek ki a város kasszájából. Az általunk itt szemlézett, március 4-i interjú bejárta az országos sajtót is, cikkünk nyomán szemlézte például a 444, a 24.hu és a Telex is.

Jenei Ferenc, az LMP helyi elnöke Facebook-posztban reagált minderre:

„Dézsi Csaba András győri polgármester a helyi rádiónak adott interjút, melyben elmondta, hogy jobb lett volna az orvosokkal egyeztetni az egészségügyi rendszer módosítása előtt, így elkerülhető lett volna, hogy a járvány közepén 5 ezer egészségügyi dolgozó essen ki a rendszerből. Azt is mondta, hogy nem rendőröknek kellett volna az új szerződéseket megírnia az orvosoknak” – írta.

„Érvei relevánsok, doktorról van szó. Ha polgármesterként nem is brillírozik, tény, hogy orvosként átlátja az egészségügy helyzetét és igaza volt. Nyugodtan vehetjük segélykiáltásnak szavait, mely felhívja a figyelmet az egészségügyben dolgozók áldatlan helyzetére” – fogalmazott az LMP politikusa.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Mi történt ezután? A kormányzat megfogadta szavait, korrigálta saját hibáit? Nos, a NER nem ilyen. A hanganyagot egy az egyben törölte a Győr+ Rádió a SoundCloud-oldaláról. Nyoma se maradjon a kritikának, mégha a témához értő ember mondta és belső körökből érkezik is az” – mondja Jenei.

Nem nehéz eldönteni, hogy mi a Fidesz alapvető célja az életben. A jobban működő Magyarország, vagy a saját hatalmuk fenntartása mindenáron. Ha az első, akkor megfogadták volna Dézsi jogos kritikáit, ha utóbbi, akkor eltüntetik még a nyomát is. Utóbbi történt. Ha azt akarjuk, hogy a jobban működő Magyarországon éljünk, ahol szabad a vélemény, ahol az elsődleges cél, hogy az emberek életét megkönnyítsük, akkor 2022-ben le kell váltani ezt a velejéig romlott rendszert – állítja Jenei Ferenc.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is