A leköszönő győri kórházigazgató és a püspök is díszpolgár lett Győrben

Vágvölgyi Bálint 2021-03-12 10:30:00
Az Aurora zenekar Pro Urbe-díjat kapott, sajtótdíjjal pedig az RTL Klub munkatársát is díjazták.

A friss GyőrPlusz újságból kiderült, kik kapnak idén elismeréseket a várostól. Ezeket hagyományosan a március 15-i díszközgyűlésen szokás átadni, amely azonban idén a járvány miatt elmarad. Mutatjuk a díjazottakat:

Díszpolgári címet kapnak

Dr. Földesi Péter rektor – a győri Széchenyi István Egyetem tudományos, oktatói, gazdasági tevékenységének, hazai és nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése érdekében végzett magas színvonalú munkája, kiemelkedő tudományos munkássága, vezetői és oktatói tevékenysége elismeréseként.

Dr. Tamás László János leköszönő kórházigazgató – több évtizedes, lelkiismeretes és elhivatott orvosi munkája, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosaként végzett alázatos, szakszerű vezetői tevékenysége, valamint a koronavírus-járvány alatt tanúsított fáradhatatlan és professzionális munkája elismeréseként.

Sütő Csaba – a győri intézményes hajléktalanellátás fejlesztésében és működtetésében végzett több évtizedes, példaértékű munkája, valamint magas színvonalú vezetői és áldozatos szakmai tevékenysége elismeréseként.

Verebics Ibolya – a töretlenül magas színvonalú, nemzetközi szinten is elismert, Győr város hírnevét öregbítő operaénekesi munkássága, valamint a szülővárosa kulturális és hitéletét támogató jótékony tevékenysége elismeréseként.

Dr. Veres András megyés püspök – a győri szakrális értékek, valamint a Szent László-i hagyományok megőrzésében vállalt elévülhetetlen érdemei, továbbá a győri keresztény közösség összetartása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként.

Pro Urbe Győr díjat kaptak

Aurora zenekar – több évtizedes hazai, stílusteremtő munkássága, a fiatal generáció egészségügyi prevenciós ellátásának megsegítése és jövőképük formálásának támogatása érdekében, karitatív területen végzett, áldozatos munkája elismeréseként.

Kovács János – a judo sportágban elért kiváló sportolói teljesítménye, bajnokokat nevelő edzői munkássága, valamint az utánpótlás-nevelésben és a mozgásfejlesztésben végzett értékteremtő tevékenysége elismeréseként.

Dr. Mézes Péter Barnabás – a kardiológiai járóbeteg-ellátás kialakításában végzett úttörő szerepe, magas színvonalú vezetői és szakmai munkája, valamint több évtizedes példaértékű, lelkiismeretes gyógyító tevékenysége elismeréseként.

Vígh Attila – a lovas kultúra és huszárhagyományok ápolása terén végzett munkájáért valamint a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz Egyesület alapításában és működtetésében vállalt meghatározó szerepe elismeréseként.

Sajtódíjasok

Galambos-Németh Boglárka – az RTL Klub szerkesztő-riportereként a napi tájékoztatás területén nyújtott magas színvonalú szakmai munkájáért.

O. Jakócs Péter – a Győr Plusz Média fotóriportere hosszú évek óta végzett lelkiismeretes, magas színvonalú, a város és a régió történéseit, eseményeit, szépségeit bemutató szakmai tevékenységéért kapja az elismerést.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.