LMP: A méhecske nem csak jelkép, hanem túlélésünk legfontosabb záloga!

ugytudjuk.hu 2021-03-11 09:50:18
A párt március 10-e, a Beporzók Napja alkalmából ismét benyújtja törvényjavaslatait.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és a Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke sajtóközleményét változtatás nélkül közöljük:

A beporzó rovarok és az emberiség sorsa elválaszthatatlan egymástól. Ha a méhek nem végeznék el a munkájukat, az ennivalónk kétharmada eltűnne. A helyzet világos: az emberiség élelmezése egyre jobban függ a beporzók tevékenységétől – csakhogy közben a beporzó rovarok állományai hanyatlanak, elsősorban is a vegyipari mezőgazdaság miatt.

A legkülönbözőbb vegyszereket, rovarölőket, gyomirtókat és gombaölő szereket használnak a nagyipari mezőgazdaságban, ami azonban nagy veszélyt jelent az olyan hasznos állatokra is, mint a méhek. De mi lesz akkor, ha a vegyszerezés miatt elmarad a beporzás? Akkor vajon mit fogunk tenni? 

Akkor már semmit nem fogunk tenni, így cselekedni most kell!

Meg kell regulázni a piaci folyamatokat, mert jelen pillanatban a szabad piac azt jelenti, hogy mindenkit hagyunk szabadon ténykedni, a vegyipari multik pedig kihasználják a számukra kedvező helyzetet. Az sem zavarja őket, ha közben az áldozataikká válunk, emberek és méhek egyaránt.

Ezen a szomorú és elkeserítő helyzeten a kormánypárt nem változtat semmit, és nem is értik meg, hogy a beporzó fajok sorsa elválaszthatatlan az emberiség sorsától. Ha a beporzók összeomlanak, az az emberi civilizáció végét is jelenteni fogja. 

De az LMP, a valóban hiteles zöld párt nem adja fel, mert elemi érdekünk tenni a beporzók összeomlása ellen. Pár hete a Fidesz-KDNP leszavazta a javaslatokat, ezért most ismét benyújtjuk azokat. Ezek legfontosabb pontjai a legjelentősebb rákkeltő és hormonmoduláns (örökös fogamzásgátló) szer, a glifozát betiltása, illetve a házi méhek védelméről szóló javaslat, mely szerint nem kellene minden talpalatnyi helyet beszántani. Reméljük, a kormánypárt ezúttal a józan ész és a valódi zöld hozzáállás pártján lesz.  

Ha Ön is egyetért a méhek ügyével, kérjük, írja alá a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" európai polgári kezdeményezést, amit itthon a Magyar Természetvédők Szövetsége gondoz. 

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.