Gulyás Gergely: az első félévben minden regisztráltat beoltunk

Nagy Donát 2021-03-11 11:02:00
Minden titkolt szerződést nyilvánosságra hoznak. Ugyanitt: Gyurcsány, Czeglédy, baloldal, LMBTQ és migránsok.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón azt mondta, hogy 24 órán belül nyilvánosságra hozzák a Kínával és Oroszországgal kötött vakcinaszerződéseket.

Ezek után a miniszterelnökséget vezető miniszter megígérte, hogy Brüsszel viszont megtiltja a nyilvánosságra hozatalát a nyugati vakcinák szerződéseinek kiteregetését.

A kormány szerint most az a terv, hogy az év első felében mindenkit beoltanak, aki regisztrált.

Viszont nem fogunk plusz vakcinát rendelni, mert rendeltünk már eleget az első félévre, és a második félévre is leadjuk hamarosan az igényeket. Szerinte nincsen szükség plusz oltásokra, azokat nem fogjuk lehívni.

Szerintünk mindenkinek joga van tudni, hogy az EU kivel kötött szerződést, ezt tolmácsolni fogják az európai szervezetek felé is.

A hétfőn hatályba lépett intézkedések sokakat érintenek hátrányosan, velük együttéreznek.

Gulyás szerint segíteni fognak, az eddig megszokott 50 százalékos bértámogatást ki fogják fizetni, és az önkormányzati vagy állami bérleti díjat sem kell kifizetniük a vállalkozóknak, a KATA utáni átalányadót pedig elengedik. 50 milliárd 618 milliárdot fizettek ki eddig bértámogatásnak.

Az újrainduláshoz hitelfelvételt ajánl a bajbajutottaknak, egy 10 milliós egyéni keretben gondolkodnak, de ennek részleteit még nem mondja el.

Fotó: MTVA

Tudja, hogy mindenki a türelme végét járja, de Gulyás azt kéri, bízzunk abban, hogy már a célegyenesben vagyunk.

A tájékoztató második felében a szokásos kampánytémák is felmerültek:

  • újságírói kérdésre elmondta, hogy a DK, Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc magyarokat uszít magyarok ellen, és gyűlölet szív a határon túliak ellen. Az ellenzéki párt kínai vakcina ellenes kijelentéseit is elítéli, szerinte a baloldal ismét ármánykodik ahelyett, hogy a válságidőszakban összefogna a kormánnyal,
  • Czeglédy Csabáról azt mondta, hogy szerinte őt adócsalásért jogerősen elítélte már a magyar bíróság, de ha ez belefér a baloldali szavazóknak, akkor részéről mindegy, hogy indulni fog-e a választásokon,
  • az Európai Unióval a legjobb viszonyra törekednek, még akkor is, amikor nekik magyarellenes kirohanásaik vannak,
  • szerinte az ellenzék felszámolná a családtámogatási rendszer legfőbb elemeit.

A húsvéti nyitásról nem tud többet mondani, elemezni fogják az adatokat. A vakcinaigazolványokból naponta több százezret is tudnának nyomtatni, de nem tervezik, hogy ráírják a beadott vakcina típusát.

A Fideszt most nem köti le, hogy éppen milyen európai parlamenti frakció tagja, ők most a védekezésre koncentrálnak. De azért tartják a kapcsolatot más pártoknak. Magukat jobbközép pártnak tartják, és nem szélsőségesnek. De Matteo Salvini remek szövetséges, például a migránsok ellen.

Virágot árulni nem lehet, se temetőben se máshol, ha valakinek szüksége van rá, akkor rendelnie kell. Az otthoni munkavégzés szabályait államilag nem akarják szabályozni, a cégekre bízzák.

Ferenc pápa látogatásának előkészítése zajlik, tisztelettel megvendégelik.

Gulyás álhírnek nevezte, hogy nagy számban vannak raktárakban be nem adott vakcinák. Szerinte ami van, azokat maximum egy hét alatt eloltjuk.

Nem számítanak nagy inflációra, 3 százalék körülire terveznek. Ha ennél nagyobb lesz, a nyugdíjasokat biztosan kárpótolják.

A Kormányinfón azt mondták, hogy a baloldal számtalan képviselője túllép egy határt, és a kormány politikusait zaklatják, üldözik. A Fidesz-KDNP viszont nem ül fel erre a méltatlan kezdeményezésre, a védekezéssel akarnak foglalkozni.

Szerintük az ellenzék fel akarja számolni a jogállamot, ha nyernek az országgyűlési választásokon. Gyurcsány Ferenc eddig is lábbal tiporta a demokráciát, és jogállamot csak a Fidesz-KDNP állította helyre.

Gulyás Gergely azt mondja, a baloldal érdeke, hogy migránsok jöjjenek Európába, és ezt rá akarják erőszakolni a balkáni államokra. Az LMBTQ-nak pedig nincsen köze az európai értékrendhez.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint semmivel sem rosszabb a magyar igazságszolgáltatás, mint Németországban.

A profi sportversenyektől nem tiltanak el senkit, mert ez a hivatásos sportolók megélhetése.

A nemzeti konzultációban adott válaszokat figyelik, és egyébként is rendkívül sikeres.

Fotó: MTVA

A választásokon a Fidesz jelenlegi célja természetesen az, hogy többségbe kerüljön, és a 199 helyből 100-at megszerezzen. A többi már csak ajándék.

A szakképzéseket továbbra is támogatják majd, mivel szerintük a járvány után egyik napról a másikra sok mukahely fog létrejönni, ahová kell a munkaerő.

Az egészségügyben ha szükséges, az ágykapacitást tovább tudják bővíteni. Több, mint 7000 oltópont van Magyarországon, és Gulyás szerint eleve nincsen tömegnyomor, így nem tervezik, hogy nagyobb helyiségekben fognak oltani.

Azt mondja, időben vezették be a szigorító korlátozásokat, sőt, a baloldal eleve nyitást követelt. Viszont ebből is látszik, hogy ők felelősségteljesebbek.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.