Nagy Péter emelte a legnagyobbat a Savaria Kupán

ugytudjuk.hu 2021-03-07 16:05:49
Esélyes, hogy indulhat a tokiói olimpián is.

A 16-szoros magyar súlyemelőbajnok Nagy Péter teljesített a legjobban a szombati szombathelyi Savaria Kupán, amely a X. Tóth Géza-emlékverseny is volt egyben.

A 15 szakosztály képviselőit, köztük a hazai élmezőny java részét mozgósító pénzdíjas viadalon a szegediek ólomsúlyú erős embere összetettben 385 kilogrammig jutott, amivel az eredményt a kategória világcsúcsához viszonyító számítás alapján nemcsak a plusz 109 kg-ban, hanem az abszolút sorrendben is az élen végzett.

A koronavírus-járvány miatt zárt körben, nézők nélkül rendezett eseményen, amelynek a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma adott otthont, a tokiói olimpiai indulásra is esélyes Nagy Péter mellett indult az áprilisi moszkvai Európa-bajnokságra készülő válogatottak közül a kecskeméti Kmegy Máté is, aki a 81 kilósok között nyert 309 kg-os összeredménnyel.

Az olimpiai ezüstérmes szombathelyi súlyemelő nevét viselő emlékversenyen a férfiaknál legeredményesebb utánpótláskorúként az abszolút rangsor negyedik helyén végzett az elmúlt két évben a legjobb magyar súlyemelő címet kiérdemelt békési tinédzser, Fekécs Szilárd, aki az ifjúságiak 81 kilós kategóriájában mindkét fogásnemben, s összetettben is (281 kg) korosztályos országos csúcsot állított fel.

A nőknél a ranglista élén az Eb-re nevezettek között is szereplő békéscsabai Mitykó Veronika zárt, aki a 71 kg-os súlycsoportot megnyerve 198 kilóig jutott összetettben.

 

Fotó: MTI

Szólj hozzá!

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is szócsatára invitálja.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.