Tarolt a Netflix a Golden Globe-on

ugytudjuk.hu 2021-03-01 09:51:48
Kiosztották az idei díjakat.

A drámai mezőnyben A nomádok földje, a vígjátékok és musicalek kategóriájában pedig a Borat utólagos mozifilm kapta meg a koronavírus-járvány miatt virtuálisan megrendezett 78. Golden Globe-gála fődíjait.

A helyi idő szerint vasárnap este megrendezett ceremónián a Golden Globe-gála egyik háziasszonya, Tina Fey New Yorkból, az NBC székházából, a másik házigazda, Amy Poehler pedig a díjátadó hagyományos színhelyéről, a Beverly Hills-i Beverly Hilton szállodából konferált az NBC által közvetített műsorban, amelyben a díjazottak zömmel saját otthonukból szólaltak meg.

A nomádok földje (Nomadland) - feliratos előzetes

Az egyetlen cég által ellátott nevadai kisváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) mindent bepakol furgonjába és elindul, hogy modern n...

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) filmes és televíziós kategóriákban adta át díjait sztárok közreműködésével. A Golden Globe-gála ebben segédkező két idei nagykövete Spike Lee két gyermeke volt. A gála műsorában a tudósítótestület elnöke is megjelent, aki a 87 tagú szervezet elleni bírálatokra válaszolva kollégáival ígéretet tett arra, hogy sokszínűbbé teszik a szervezetet, és fekete tagokkal is bővítik a létszámot. 

Az első díjat Daniel Kaluuya kapta, aki a legjobb férfi mellékszereplő lett a Judas and the Black Messiah című filmben nyújtott alakításáért. A színész szavait azonban először egy technikai hiba miatt nem lehetett hallani, amiért a díjátadásban közreműködő Laura Dern elnézést kért.

Borat 2. - előzetes #1

Megérkezett a #Borat2 (Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan) első ...

A drámai kategóriában A nomádok földje, a vígjáték vagy musical mezőnyben a Borat utólagos mozifilm kapta a legjobb film díját. A nomádok földjét rendező kínai származású Chloé Zhao elnyerte a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat is. Zhao Barbra Streisand nyolcvanas évekbeli győzelme után a második nő, aki a hollywoodi külföldi tudósítóktól megkapta a legjobb rendező díját. Egyúttal ő az első ázsiai származású női győztes ebben a kategóriában.

"Számomra A nomádok földje a gyász és a gyógyítás zarándoklata" - mondta Zhao filmjéről, amelyben Frances McDormand egy férje halála után a furgonjába költöző, és Amerikán átautózó özvegyet alakít. "Mindenkinek szól, aki életének egy pontján átélte ezt a nehéz és gyönyörű utat. Nem búcsúzunk. Azt mondjuk: viszlát az úton" - üzente.

A Borat utólagos mozifilm a vígjáték vagy musical kategória fődíját vitte el. A film főszereplője, Sacha Baron Cohen, aki a szatíra forgatókönyvét is jegyzi, a legjobb vígjáték- vagy musicalszínész díját szerezte meg.

Rosamund Pike, a Fontos vagy nekem sztárja kapta a vígjáték vagy musical mezőnyben a legjobb színésznő díját. A HFPA a legjobb forgatókönyv díját Aaron Sorkinnak adta A chicagói 7-ek tárgyalása című filmért, amelyet ő is rendezett. A legjobb animációs film díját a Lelki ismeretek című Pixar-produkció nyerte, amelynek rendezője Pete Docter volt. A produkció a legjobb filmzene díját is elvitte. A legjobb dal viszont az Io si, az Előttem az élet című, Sophia Lorennel forgatott produkció betétdala lett. 

Fontos vagy nekem | Hivatalos előzetes | Netflix

Egy tisztességtelen törvényes képviselő mindenükből kiforgatja idősödő kuncsaftjait, azonban méltó ellenfélre talál, amikor kiderül, hogy legújabb célpontja ...

A legjobb idegen nyelvű film díját a Lee Isaac Chung rendezte Minari című alkotás kapta, amely egy nyolcvanas években Arkansasban letelepedő koreai családról szól.

Chadwick Boseman alakítását a Ma Rainey - A blues nagyasszonya című filmben a legjobb drámai színész Golden Globe-díjával ismerte el posztumusz a tudósítótestület. Boseman, a Fekete Párduc sztárja tavaly hunyt el rákbetegség következtében. A Ma Rainey - A blues nagyasszonya a sztár egyik utolsó filmje volt. A díjazottat Renée Zellweger jelentette be, az elismerést a színész özvegye, Taylor Simone Ledward fogadta. "Istennek köszönné meg. A szüleinek. Az elődeinek az útmutatásukért és az áldozatukért. Ő most valami szépet, valami inspirálót mondana" - hangsúlyozta az özvegy.

Ma Rainey: A blues nagyasszonya | Hivatalos előzetes | Netflix

Chicago, 1927. Egy stúdiófelvétel, ahol egyre feszültebbé válik a hangulat Ma Rainey (Viola Davis), ambiciózus trombitása (Chadwick Boseman) és a fehér mened...

A díjátadó gálán a legjobb drámai filmben szereplő színésznő elismerését Andra Day nyerte el a The United States vs. Billie Holiday című produkcióért, amelyben a legendás énekesnőt, Billie Holidayt játszotta. Ebben a kategóriában volt esélyes a díjra a Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében szereplő Vanessa Kirby is.

Jodie Foster a legjobb női mellékszereplő elismerését kapta a The Mauritanian című filmben nyújtott játékáért.  A televíziós kategóriák két fődíját A korona és a Schitt's Creek nyerte el: előbbi kapta a legjobb drámai tévésorozat, utóbbi pedig a legjobb vígjátéksorozat trófeáját

A korona 4. évad | Hivatalos előzetes | Netflix

Meghajolsz vagy megtörsz.Az 1970-es évek vége felé közeledve Erzsébet királynőt (Olivia Colman) és családját egyre inkább foglalkoztatja a trónöröklési rend ...

A brit királyi család életéről szóló A korona két szereplője, a Diana hercegnőt alakító Emma Corrin és a Károly herceget játszó Josh O'Connor a legjobb drámasorozatban játszó színésznő és színész elismerését szerezte meg. Mellékszereplőként a Margaret Thatchert játszó Gillian Anderson is díjat kapott.

A jobb napokat látott, kisvárosba költöző család életét bemutató Schitt's Creek-sorozat az utolsó évadával nyerte el a Golden Globe-díjat. A produkció sztárja, Catherine O'Hara a vígjátéksorozatok legjobb színésznőjének járó díjat kapta.

A vezércsel | Hivatalos előzetes | Netflix

Ha a győzelemért mindent fel kell áldoznod, mi marad neked? A vezércsel egy fiatal sakktehetség felemelkedését mutatja be, miközben az árvaházból eljut a leg...

A vezércsel című Netflix-produkció a legjobb limitált epizódszámú sorozat Golden Globe-ját nyerte el, és a sorozat főszerepét játszó Anya Taylor-Joy is díjazott lett. Mark Ruffalót az Ez minden, amit tudok című minisorozat színészeként díjazták az estén, John Boyega pedig a Kis fejsze című minisorozat mellékszereplőjeként kapott Golden Globe-ot.

A HFPA Cecil B. DeMille filmes életműdíjával Jane Fondát, a Carol Burnett televíziós életműdíjjal pedig Norman Leart tüntették ki.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.