Ez az óriásplakát jobban mutatja, mi a perverz újraelosztás, mint száz infografika

Papp László Tamás 2021-02-28 15:42:00
Ez a jelzős szerkezet nem a szexről szól: olvasson tovább, ha fel akar háborodni. Velem már megtörtént.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Tudja, mi az a perverz újraelosztás? Nem egy pornófilmes szakkifejezés. Az úgynevezett negatív vagy perverz újraelosztás fogalma azt fejezi ki „hogy a gyakorlatban nem szükségszerűen a szegények javára történik a központi jövedelemátcsoportosítás.” Vagyis az állam jelentős kedvezményekben és támogatásokban részesít olyanokat, akik nemhogy nem rászorultak, de az így kapott pénzt luxuskiadásokra fordítják.

Ekképp járul hozzá az állam közpénzből nagy értékű ingatlanok és gépjárművek megvételéhez olyanoknál, akik anélkül is vígan tudnának gyereket vállalni, önerőből is képesek minőségi életvitelre. Ők a CSOK-királyok és CSOK-királynők, akik az úszómedence mellé hulló apróért is lehajolnak.

Amitől egy magamfajta szabadpiaci liberálisnak is nyugodtan kifordulhat a gyomra, mert a piacpártiság pont nem azt jelenti, hogy esélyegyenlőség-, illetve versenytorzító módon, állami pénzből tesszük még gazdagabbá az eleve jómódúakat. Itt van a mindezt hűen kifejező óriásplakát, melyet a Petz Lajos Parkolóház és a Szauter úti körforgalom között láthatunk Győrben:

Itt van a CSOK-király(nő) udvara?

Fotó: Papp László Tamás

Látva a rajta lévő ingatlant: aki ilyen lakóépülettel rendelkezik, az biztosan nem szorul rá arra, hogy hárommilliós állami támogatásból vegyen térkövet vagy burkolatot. Melyek beszerzése amúgy nem létszükséglet, ergo pont a liberális rászorultsági elv, illetve minimális állam jegyében helytelen ezeket közpénzből tolni. Nem a szolgáltatását reklámozó cég vagy az állami támogatást igénybe vevő magánszemélyek igazából e véleménycikk céltáblái.

Ők csak élnek egy legális üzleti és beruházási forrás lehívásával. A bűnös itt a fordított Robin Hood-ként működő állam, mely a szegényektől elvont pénzt (akik nem, vagy jóval kevésbé tudják igénybe venni a bőkezű támogatásokat) a gazdagoknak adja, hogy még gazdagabbak legyenek. 

Ami perverzebb, mint a legaberráltabb brutálpornó. 

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.