Nem bírt Jászberénnyel az Egis Körmend

Nagy Donát 2021-02-27 19:49:00
A vasiak lemaradtak a hajrában.

Egis Körmend – Jászberényi KSE 68-72 (18-21, 16-19, 23-13, 11-19)

Bajnokság, 25. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Fodor A., Szilágyi B. (Bogárdi J.)

Körmend: Thames 15/3, Mócsán 13/6, Ferencz -, Durázi 7/3, Taylor 19. Csere: Ireland 8, Simons 4, Németh Á. 2, Tóth N. -, Takács K. -.

JKSE: Kinney -, Füzi 2, Coleman 18/6, Williams 12, Primorac 5. Csere: Garrett J. 23/9, Brbaklic 4, Katona B. 4, Czirbus 4, Filipovic -.

Fotó: fiba.com

A szünet után az Egis Körmend a még nyeretlen Jászberényi KSE ellen tért vissza a pályára a 25. fordulóban - írja a BB1.hu.

Coleman zsákolására Thames két pontja volt a körmendi válasz, majd újabb két találattal jelentkezett a JKSE légiósa (2-6). Taylor is belelendült, szintén két támadást fejezett be hibátlanul, rögtön egyenlítettek a vasiak. Mócsán jegyezte a meccs első hármasát, de közben a JKSE is betalált, így minimális volt a különbség a negyed feléhez érve (9-8). Coleman is triplával jelentkezett, 15-13-ra vezetett ekkor a csapata úgy, hogy ő maga már 11 egységnél tartott. A játékrész utolsó percébe érve Garrett is betalált, Ireland büntetőire pedig Coleman válaszolt: tíz perc után 21-18-ra vezettek a vendégek.

Primorac egy kettessel növelte a különbséget, Czirbus dupláját követően pedig már időt is kértek a második negyed első két percét pont nélkül záró hazaiak (18-25). Taylor visszatért a pályára, dobott is egy duplát, de Katona büntetői is ültek, majd Coleman távolról vágta be: 30-20-ra vezetett már a Jászberény. A negyed felénél Mócsán hármasával jött vissza tízen belülre a Körmend, majd ugyanő egy gólpasszt is jegyzett Durázi zsákolásánál – ekkor a JKSE-kispad rendelte magához övéit (27-33). Garrett duplája talált célt, ráadásul egy faultot is kiharcolt, az érte járó büntetőt pedig szintén bedobta. A félidő hajrájában a hazaiak összpontosítottak jobban, jászberényi pont már nem érkezett, így 34-40-nél mehettek pihenőre a csapatok.

Négy gyors körmendi pontra héttel felelt a Jászberény, majd Thames és Taylor is betalált. Mócsán és Ireland jegyezte a következő vasi pontokat, egyetlen egységre fogyott a rögtön időt is kérő vendégek előnye (46-47). Simons triplája kimaradt, de két büntetőt bedobott a következő támadásból, így már a hazaiaknál volt a minimális előny. Felváltva estek a pontok, majd Taylor zsákolt egyet – Williams három büntetőből kettőt dobott be, Durázi triplával felelt (55-51). Egy-egy találat esett a negyed utolsó másodperceiben: 57-53-ról jöhetett a negyedik negyed.

Primorac és Williams is rontott ugyanazon támadáson belül, de mindkétszer a vendégekhez került a lepattanó, Garrett pedig már nem hibázott. Thames viszont egy hármassal jelentkezett a másik oldalon (60-55). A jól büntetőző Körmend apránként növelte a különbséget, Garrett triplája viszont gyorsan visszahozta a vendégeket. A következő három percben egy-egy kosár esett mindkét oldalon, így a hajrát közelítve maradt a négypontos hazai vezetés (66-62). Az időközben jászberényi vezérré előlépő Garrett újabb kettesét hazai időkérés követte, kettő pont maradt a hazai fórból. Brbaklic egalizált két és fél perccel a vége előtt, majd Ireland lecsorgó tripláját is ő gyűjtötte be. Az ellentámadás Garrett-triplával zárult, 66-69-nél ismét a Körmend kért időt. Thames duplája ült, de Williamsé is – egy büntetőt is dobhatott, az azonban kimaradt. Az utolsó perc 68-71-nél kezdődött, Garrett egyetlen büntetőjén kívül azonban már nem találtak a kosárba a felek, így a JKSE Körmenden szerezte meg szezonbeli első sikerét.

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.