Fekete-Győr András: Börtönben a helye Orbánnak, Mészárosnak és Rogánnak is

Székely Zoárd 2021-02-22 11:03:00
Új rendszerváltást tervez a Momentum.

„Lehet, hogy nekünk nincs tapasztalatunk közbeszerzések elcsalásában, de én például több adóbevallást töltöttem ki helyesen, mint Orbán Viktor az elmúlt harminc évben"

– mondta Fekete-Győr András, a Momentum vezetője és a párt miniszterelnök-jelöltje a Telexnek adott interjúban.

Ahogy fogalmazott, Orbán Viktor visszahozta Magyarországra a Kádár-rendszert, közben pedig a saját vagyonát is elhazudja. 

„Orbán a múlt, én viszont a jövő embere vagyok"

– tette hozzá Fekete-Győr.

Elmondása szerint rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambiciózus célokra van szükség, éppen ezért a Momentumnak 3 napos, 30 napos és 300 napos terve van egy új rendszerváltáshoz.

Arra a kérdésre kikre támaszkodna leginkább, ha kormányra kerülne, „közeli harcostársait” Donáth Annát, Cseh Katalint, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost nevezte meg.

Gyurcsány Ferencről úgy nyilatkozott, sokat változott a világ 2017 óta - akkor még úgy vélte, hogy a DK első emberének végleg el kéne takarodnia a magyar politikából.

„A DK szimpatizánsai a barátaink és a szövetségeseink egy új Magyarország felépítésében. Őket Gyurcsány Ferenc vezeti, ebből következően Gyurcsány Ferenc a szövetségesünk, aki kormányzati szerepet nem kíván vállalni."

Az ellenzéki politikus radikális álláspontja szerint Orbán társaival, Rogán Antallal és Mészáros Lőrinccel együtt bűnözők.

„Az ország nevében vádolom őket. 2022-ben az Új Magyarország jogállama dönteni fog, mi az ő büntetésük."

Fekete-Győr elmondta, hogy a 21. század legsúlyosabb válsága alatt a fideszes vezetők tovább gazdagították magukat az ország pénzéből.

„Szállodák, jachtok, Orbán Ráhel karján 12 milliós karóra, Orbán Gáspár 40 milliós elitképzése, és közben Orbán Viktor nulla forintot hazudik a vagyonbevallásában. A bűnözőknek normális jogállamban a bíróság előtt van a helyük, és majd a bíróság dönt a büntetésről. Mi nem a jogállamot fogjuk felszámolni, hanem érvényt fogunk szerezni a társadalmi igazságtételnek. Mert abból van elegünk, hogy az elmúlt 30 évben mindenki úgy volt vele, hogy lehetett itt hazudni, lopni, csalni, lépjünk rajta túl, és mehetett minden tovább. De a következő generációnak azt az üzenetet kell küldeni, hogy ha bárki lop, csal, hazudik, annak lesz következménye. Ha ezt nem teszi meg a magyar társadalom, akkor 2050-ben ugyanott leszünk, mint ma, hogy a majdani Orbán, Mészáros és Tiborcz újra ellopja az akkori fiatalok jövőjét.

Szerinte a 2020 utáni új Magyarország ügyészsége fogja eldönteni, hogy hány évet kér majd Rogán Antalra, Mészáros Lőrincre, akik Orbán Viktor két lábon járó széfjei és strómanjai.

A Momentum vezetője a miniszterelnöki terveiről is beszélt. Többek között azt emelte ki, hogy az oktatásból száműzné a lexikai tudásra épülő alapelgondolást, és norvég mintára bevezetendő Magyarország-részvényt.

„A norvég vezetők azt mondták az embereknek, hogy részt adunk a közösből, ott nem az 1 százalék fölözi le a közvagyont. A profitábilis magyar cégeket, ilyen lehet az MVM, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., egy állami tőkealapba fogjuk vonni, és alanyi jogon adunk tőke tulajdont az embereknek részvény formájában, amiből osztalékot vehetnek majd, vagy akár szabadon kereskedhetnek velük fel."

 

Fotó: Fekete-Győr András Facebook

Szólj hozzá!

5500 embert már beoltottak Sárváron

Több mint 2300-an már a második adagot is megkapták.

Mikorra lehet zöld a kereskedelem?

Egyelőre kérdéses, hogyan alakul a magyarországi, fenntartható vállalkozások sorsa.

Ma akár 20 fok körüli csúcs is jöhet

Szombaton is hasonló jó idő köszöntheti a terasznyitást.

Egy vágányon újraindulhatott a forgalom Újfehértónál

60 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

van még itt cikk a témában: