Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Papp László Tamás 2021-02-21 14:25:00
Online eseményen jelentették be, kit indítanak.

Fekete-Győr Andrást Cseh Katalin és Donáth Anna EP-képviselők, Szél Bernadett és Hadházy Ákos a párt 2022-es egyéni jelöltjei ajánlották miniszterelnök-jelöltnek a Momentum online rendezvényén. Mind a négyen Fekete-Győrt javasolták az előválasztáson a párt kormányfő-jelöltjének.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje: **************

Causes event by Momentum Mozgalom on Sunday, February 21 2021 with 2K people interested and 688 people going. 9 posts in the discussion.

Cseh Katalin elmondta: „Európában azt látom, hogy egy óriási változás van a politikában: egyre kevésbé vezetik az országokat idősödő úriemberek. A finn miniszterelnök 34 évesen, az osztrák kancellár 31 évesen került országa élére. És egyre inkább új értékek válnak fontossá a kontinensen: a XXI. század sikeres politikusai nem fogadhajták el, hogy igazságtalan vagy fenntarthatatlan, környezetromboló országban éljünk. Fekete-Győr András az az ember, aki nem ismer lehetetlent. Éppen ilyen emberre van szükségünk. Nemcsak nekünk: hanem Magyarországnak.”

Cseh Katalin után Szél Bernadett következett, aki elmondta:

„András képes keményen dolgozni, együttműködni, reményt adni. De van még egy titkos erőforrása, amit úgy hívnak: közösség. Miniszterelnök-jelöltként az egyik legfontosabb tanulság számomra az volt, mennyire fontos, hogy erős, támogató közösség álljon a vezető mellett. Andrásnak ez megvan. A Momentum Mozgalom erejét a közösség ereje adja. A Momentum ráadásul ma az a párt, amelyik hitelesen képviseli azt az újfajta, mozgalmi politizálást, amiben én is hiszek.”

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy a korrupcióellenes harcban partnerre talált Fekete-Győr Andrásban:

"Ha van, aki vállalja a miniszterelnöki feladatokkal való szívást, de közben szabad kezet ad nekem az eddigi elkövetők felelősségre vonásában és az esetleges új elkövetők megakadályozásában, akkor én annak nagyon örülök. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ilyen – vezetésével a Momentum különösen aktívan szervezte és segítette az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtést.” Hadházy a Fekete-Győrt méltató beszédében azt is elmondta: minél több embert börtönbe akar küldeni azok közül, akik az európai uniós támogatásokat ellopták. 

„2022-ben fakarddal fogunk indulni egy átkozott tank ellen, de létezik egy fegyver, amivel győzhetünk: a hitelesség. A magyar emberek a politikától biztonságot várnak, a politikusoktól pedig végre valódi változást. A tank páncélját pedig csak olyan jelöltekkel lehet feltörni, akiktől nem csak hallják az emberek a változás ígéretét, hanem látják is rajtuk, hogy tesznek érte. Ezt ismerte fel Fekete-Győr András és ezért ajánlom őt jó szívvel a miniszterelnöki előválasztáson” – mondta Hadházy. 

Donáth Anna elmondta: Fekete-Győr András „képes volt arra, hogy közösséggé formálja azokat a bal- és jobboldaliakat, konzervatívokat és liberálisokat, akik egy közös célban hisznek. És képes lesz arra is, hogy a politikai szekértáborokon átlépve összehozzon mindenkit, akik hisznek egy új Magyarország, egy jobb Magyarország víziójában. Akik hisznek abban, hogy Magyarországnak olyan miniszterelnökre van szüksége, aki nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a másikat. Olyanra, aki nem egyedül dönt mindenről – hanem meghallgatja a mellette állókat.”

Beleszülettünk a szabadságba, de alapélményünk nem a szabadság lett, hanem annak lebontása – fogalmazott a generációjáról a beszédében Fekete-Győr. „2014-ben nem hittem a szememnek, hogy az akkori ellenzék pártjai egymással viaskodva, a régi, kiégett arcokat felsorakoztatva vágtak neki a parlamenti választásnak – majd buktak el csúfosan a Fidesszel szemben. Rájöttem arra, hogy ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit ismerünk és szeretünk, megszűnhet létezni. Rájöttem, hogy ha nem teszek semmit a hazámért, a gyerekeim már nem itthon, Magyarországon fognak felnőni, hanem valahol Európában, távol Orbán Viktor rendszerétől” – fogalmazott.

Fekete-Győr András szerint 2020 a párhuzamos valóságok éve volt. Az egyik az ország 99 százalékáé, az egy százalék pedig a tolvaj fideszes elité. Hogy a francba lehet az, hogy a korrupt miniszterelnök nulla forintot hazudik a vagyonbevallásában, addig az apja multimilliárdos? ˜– kérdezte Fekete-Győr. Aki szerint 2020-ban kiderült: nemcsak Szájer József, de a nagyfőnök is meztelen. Basszus, nehogy már a honfoglaló magyarok útját visszafelé tegyük meg! – mondta Fekete-Győr, aki szerint nem keleti, hanem nyugati mintákat kell követni. Korrupcióellenes ügyészség létrehozását is megígérte.

Fekete-Győr szerint a demokrácia vagy liberális vagy nem létezik. Az oktatást pedig finn mintára szeretné átszervezni, megszüntetné a KLIK-et. A zöldkérdés létkérdés, megújuló energiát akarunk, Paks 2 szerződéseit felmondjuk, „a szélerőműveknek zöld utat adunk, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállaljuk. 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon.” Fekete-Győr 2030-tól a négynapos munkahetet is beígérte, de ehhez szerinte versenyképessé kell tenni az országot. Made in Hungary helyett Invented in Hungary legyen a jelszó, bevezetjük az eurót – tette hozzá.

Szólj hozzá!

Fegyvernek látszó tárggyal akartak rabolni a szombathelyi KFC-nél

A Körmendi úti étteremhez kellett hétfő este kivonulni a rendőröknek.

A Szombathelyi Haladásba igazolt Bajner Bálint

A 33 éves csatár a szezon végéig írt alá.

VIDEÓ - Autós üldözés volt Győrben

Egy 26 éves sofőr nem bírt a vérével.

A legnépszerűbb streetwear márkák a fiatalok körében

A streetwear divat ebben a szezonban sem kerül el senkit.

Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

15,7 millióval szponzorálta a győri önkormányzat az I. Győri Bált szervező önkormányzati céget

A cég korábban azért nem adta ki, kivel és milyen összegben szerződött, mert szerintük nem közpénzből szervezték a bált.

Czeglédy: Diplomát hazudik a Vas Népe Lenkai Nórának

Ha már erről is hazudnak, miről fognak még? - írja a képviselő.

Meneszthetik az ETO FC Győr vezetőedzőjét

Kikapott a feljutásért küzdő csapat a Kozármislenytől.

Féláron járhat a negyedéves felnőtt buszbérlet Győrben

A győri állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok a negyedéves bérleteiket féláron vásárolhatják meg.

Gyenge eső, zápor is előfordulhat hétfőn

Késő délután északnyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőtakaró.

10 ezer forintot adna minden szombathelyi nyugdíjasnak a városvezetés

Az egészségkárosodás miatt ellátásban részesülők is megkapnák az önkormányzat egyszeri segítségét.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Lenkai Nóra: A kampány indulásával szabadságra fogok menni

Április 20-ig azonban továbbra is az ELTÉ-n dolgozik a szombathelyi Fidesz polgármester-jelöltje.

Koczka: Hende Csaba egy politikai pilótajátékot űz Szombathelyen

A Pro Savaria önkormányzati képviselője szerint a helyi Fidesz éppen úgy működik, mint egy pilótajáték, mindig a régóta bent lévők járnak legjobban.

Dézsi nem hitt a szentiváni civilek akkreditált vizsgálatának, több mint 2 millióért újramérette a szennyezést

Pedig előtte egyszer már leellenőriztette az eredeti mintákat. Ismét kicenzúrázott szerződést küldött adatigénylésre a győri polgármester.