Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Papp László Tamás 2021-02-21 14:25:00
Online eseményen jelentették be, kit indítanak.

Fekete-Győr Andrást Cseh Katalin és Donáth Anna EP-képviselők, Szél Bernadett és Hadházy Ákos a párt 2022-es egyéni jelöltjei ajánlották miniszterelnök-jelöltnek a Momentum online rendezvényén. Mind a négyen Fekete-Győrt javasolták az előválasztáson a párt kormányfő-jelöltjének.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje: **************

Causes event by Momentum Mozgalom on Sunday, February 21 2021 with 2K people interested and 688 people going. 9 posts in the discussion.

Cseh Katalin elmondta: „Európában azt látom, hogy egy óriási változás van a politikában: egyre kevésbé vezetik az országokat idősödő úriemberek. A finn miniszterelnök 34 évesen, az osztrák kancellár 31 évesen került országa élére. És egyre inkább új értékek válnak fontossá a kontinensen: a XXI. század sikeres politikusai nem fogadhajták el, hogy igazságtalan vagy fenntarthatatlan, környezetromboló országban éljünk. Fekete-Győr András az az ember, aki nem ismer lehetetlent. Éppen ilyen emberre van szükségünk. Nemcsak nekünk: hanem Magyarországnak.”

Cseh Katalin után Szél Bernadett következett, aki elmondta:

„András képes keményen dolgozni, együttműködni, reményt adni. De van még egy titkos erőforrása, amit úgy hívnak: közösség. Miniszterelnök-jelöltként az egyik legfontosabb tanulság számomra az volt, mennyire fontos, hogy erős, támogató közösség álljon a vezető mellett. Andrásnak ez megvan. A Momentum Mozgalom erejét a közösség ereje adja. A Momentum ráadásul ma az a párt, amelyik hitelesen képviseli azt az újfajta, mozgalmi politizálást, amiben én is hiszek.”

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy a korrupcióellenes harcban partnerre talált Fekete-Győr Andrásban:

"Ha van, aki vállalja a miniszterelnöki feladatokkal való szívást, de közben szabad kezet ad nekem az eddigi elkövetők felelősségre vonásában és az esetleges új elkövetők megakadályozásában, akkor én annak nagyon örülök. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ilyen – vezetésével a Momentum különösen aktívan szervezte és segítette az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtést.” Hadházy a Fekete-Győrt méltató beszédében azt is elmondta: minél több embert börtönbe akar küldeni azok közül, akik az európai uniós támogatásokat ellopták. 

„2022-ben fakarddal fogunk indulni egy átkozott tank ellen, de létezik egy fegyver, amivel győzhetünk: a hitelesség. A magyar emberek a politikától biztonságot várnak, a politikusoktól pedig végre valódi változást. A tank páncélját pedig csak olyan jelöltekkel lehet feltörni, akiktől nem csak hallják az emberek a változás ígéretét, hanem látják is rajtuk, hogy tesznek érte. Ezt ismerte fel Fekete-Győr András és ezért ajánlom őt jó szívvel a miniszterelnöki előválasztáson” – mondta Hadházy. 

Donáth Anna elmondta: Fekete-Győr András „képes volt arra, hogy közösséggé formálja azokat a bal- és jobboldaliakat, konzervatívokat és liberálisokat, akik egy közös célban hisznek. És képes lesz arra is, hogy a politikai szekértáborokon átlépve összehozzon mindenkit, akik hisznek egy új Magyarország, egy jobb Magyarország víziójában. Akik hisznek abban, hogy Magyarországnak olyan miniszterelnökre van szüksége, aki nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a másikat. Olyanra, aki nem egyedül dönt mindenről – hanem meghallgatja a mellette állókat.”

Beleszülettünk a szabadságba, de alapélményünk nem a szabadság lett, hanem annak lebontása – fogalmazott a generációjáról a beszédében Fekete-Győr. „2014-ben nem hittem a szememnek, hogy az akkori ellenzék pártjai egymással viaskodva, a régi, kiégett arcokat felsorakoztatva vágtak neki a parlamenti választásnak – majd buktak el csúfosan a Fidesszel szemben. Rájöttem arra, hogy ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit ismerünk és szeretünk, megszűnhet létezni. Rájöttem, hogy ha nem teszek semmit a hazámért, a gyerekeim már nem itthon, Magyarországon fognak felnőni, hanem valahol Európában, távol Orbán Viktor rendszerétől” – fogalmazott.

Fekete-Győr András szerint 2020 a párhuzamos valóságok éve volt. Az egyik az ország 99 százalékáé, az egy százalék pedig a tolvaj fideszes elité. Hogy a francba lehet az, hogy a korrupt miniszterelnök nulla forintot hazudik a vagyonbevallásában, addig az apja multimilliárdos? ˜– kérdezte Fekete-Győr. Aki szerint 2020-ban kiderült: nemcsak Szájer József, de a nagyfőnök is meztelen. Basszus, nehogy már a honfoglaló magyarok útját visszafelé tegyük meg! – mondta Fekete-Győr, aki szerint nem keleti, hanem nyugati mintákat kell követni. Korrupcióellenes ügyészség létrehozását is megígérte.

Fekete-Győr szerint a demokrácia vagy liberális vagy nem létezik. Az oktatást pedig finn mintára szeretné átszervezni, megszüntetné a KLIK-et. A zöldkérdés létkérdés, megújuló energiát akarunk, Paks 2 szerződéseit felmondjuk, „a szélerőműveknek zöld utat adunk, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállaljuk. 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon.” Fekete-Győr 2030-tól a négynapos munkahetet is beígérte, de ehhez szerinte versenyképessé kell tenni az országot. Made in Hungary helyett Invented in Hungary legyen a jelszó, bevezetjük az eurót – tette hozzá.

Szólj hozzá!

Pestisben halt meg egy tízéves kislány Colorado államban

Az amerikai állam hat járásában van jelen a betegség.

Több mint fél éve keres egy andrásfai férfit a rendőrség

2020 novembere óta körözik Bödei Istvánt.

Hosszú szünet után újból lesz Hacuka Szombathelyen

A vásár védettségi igazolvány és maszk nélkül látogatható.

A házigazda ellen javított a magyar férfi vízilabda-válogatott

Magabiztosan hozta a második meccsét Magyarország.

Novemberben a Győri Szimfónikus Zenekarral lép fel az Iron Maiden énekese és a Deep Purple basszerosa

A Deep Purple és a White Snake egykori orgonistájának műve, a Concerto For Group And Orchestra kerül műsorra.

Halott anyja miatt tört-zúzott a győri férfi

Mint a vádiratból kiderül: az ereszcsatorna nemcsak menekülő útvonal, de a rongálás eszköze is lehet.

Nevetséges a benzinár

A gatyánkat is a benzinkúton hagyjuk egy teletankért.

Breaking: Kokainkereskedelem miatt emeltek vádat Árpa Attila ellen

A színész-rendező egyelőre szabadlábon védekezik.

Vas Kata Blanka szenzációs versenyzéssel negyedik lett hegyikerékpárban

A sportág történetének legjobb magyar eredménye ez.

Elhunyt egy koronavírusos beteg, 26 az új fertőzött

73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A zöld küllő lesz 2022-ben az év madara

Sokszínű természet szavazást 41%-kal a zöld küllő nyerte, így a következő évben a harkályféléket és az erdők madarait hozzák közelebb az érdeklődőkhöz.

Sporttörténelmi hetedik hely triatlonon, vízilabdás döntetlen - ez történt hétfőn az olimpián

Márton Anna sérülten behúzott negyedik helyezése volt ma a legjobb eredmény.

Ezer ember tüntetett a lehallgatási botrány miatt Budapesten, főleg fiatalok

A demonstrálók szerint nincs jól, hogy a kormány bárkinek a telefonját megfigyelheti.

Az SZKKA hét edzőmeccsel készül az NB I-es szezonra

Pénteken a Szent István SE ellen lesz az első felkészülési mérkőzés.

Meredeken zuhan a magyarok várható élettartama

A rendszerváltás óta most először kevesebb ideig élünk.

van még itt cikk a témában:

Hadházy Ákos gyanús fejlesztést talált a győri Aranyparton

„Mi a különbség a győri Aranypart II strand mosdójáról készült két kép között? Leginkább 23 millió forint.”

Orbán Viktor: Brüsszel a nemváltó műtéteket akarja reklámozni a gyermekeinknek

A miniszterelnök azt mondta, Brüsszel LMBTQ-aktivistákat akar az iskolákba küldeni, amit mi nem hagyhatunk, ezért a kormány "gyermekvédelmi" népszavazást kezdeményez.

Szervusz, Kiscsillagom!

Amerikai foci, kosárlabda, katonás nevelés és svédül tanulás. László Győző nagy interjú.