Szél Bernadettet indítja a Momentum az ellenzéki előválasztáson Budakeszin

ugytudjuk.hu 2021-02-18 11:34:02
A jelenleg független országgyűlési képviselővel Fekete-Győr András, a párt elnöke tartott online sajtótájékoztatót.

A párt közleményét változtatás nélkül közzétesszük:

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Szél Bernadett a párt színeiben indul el a 2021-es előválasztásokon Pest megye 2-es választókerületében.

Fekete-Győr elmondta, hogy Szél Bernadettel egészen 2018-ig nyúlik vissza a kapcsolatuk, azóta osztják meg egymással a gondolataikat a politikáról, Magyarország jövőjéről. 

"Bernadett volt az a politikus, akit amikor felhívtam hogy: "Bernadett nekünk itt van egy feladatunk és szeretnénk, hogyha velünk jönnétek", akkor ő azt mondta, "Ott leszek András, ránk számíthattok." És 1 nappal később a Propaganda nem média molinót foguk és meneteltünk 5 ezer ember társaságában." – idézte fel Fekete-Győr, hogyan működtek együtt Szél Bernadettel már a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetések alkalmával, amikor a Kunigunda útjára vonult át a tömeg a Parlamenttől.

A pártelnök kiemelte, hogy Szél Bernadett az a politikus aki bebizonyította azt az Orbán-rendszerben, hogy egy nő tud egyszerre érdemi munkát végezni a Parlamentben és mellette meg tudja teremteni az otthon melegét, fel tudja nevelni a gyermekeit.

"Bernadettel két fronton van közös munkánk. Egyrészt egy fenntartható Magyarországot kell teremtenünk, ezzel kapcsolatban pedig arra kértük meg Bernadettet, hogy a Momentum zöld programját nézze át és a mozgalmi tapasztalatával egészítse ki. A másik feladatunk pedig az, hogy legyőzzük a Fideszt itt Pest megye 2-es választókerületében." – foglalta össze a jövőbeli közös munka alapjait Fekete-Győr András.

Fotó: Momentum Mozgalom

A sajtótájékoztatón Szemző Áron, a Pest megyei Momentum frakcióvezetője és budakeszi képviselő elmondta: "A Momentum a cselekvés pártja, Bernadett pedig a jelenlegi ellenzék egyik legaktívabb politikusa, folyamatosan terepen van, ahogy mi is. 2022-ben közösen fogjuk felszántani a választókörzetet és együtt hozzuk majd el a változást."

"2022 elkezdődött, mi most belevágunk egy olyan korszakba, amely nagyon hangsúlyosan a munkáról fog szólni. Számomra a Momentum társasága és támogatása azt jelenti, hogy mindenképpen olyan tisztakezű politikusokkal fogok együtt dolgozni, akik az embereket teszik az első helyre." – kezdte bemutatkozását Szél Bernadett.

Szél bejelentette, hogy közösségi programalkotást indít Pest megye 2-es választókerületében.

"Megkérlek titeket, hogy írjátok meg velem együtt a választási programomat. Én arra vállalkozom, hogy a lehető legtöbb embert képviseljem a 2022-es választásokon, ehhez azonban az kell, hogy elküldjétek nekem azokat a gondokat és problémákat, amelyek feszítik az életeteket. Erre fog felépülni a programom, tehát közösségi programalkotás indul Pest megye 2. OEVK-jában."

Saját tervei mellett arra is felhívta a figyelmet a képviselő, hogy a választások tisztasága és sikeressége érdekében vár minden aktivistát és érdeklődőt a csapatába, akár kampányidőszakban, akár szavazatszámlálónak.

Szólj hozzá!

Elfogták a győri férfit, aki Kálmán Olgát zaklatta

Az 53 éves V.Gábort győri otthonában kapták el, miután édesanyja Facebook-profiljáról írt fenyegető üzeneteket a politikusnak.

A lebukás után elkobozták a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Fellebbezésnek nincs helye, de kérhetnek tárgyalást az érintettek.

Trump még mindig nem térhet vissza a Facebookra

A volt amerikai elnök közben el is indította saját kommunikációs platformját.

Rendesen hazavágta a főváros vasúti közlekedését a vihar

Felsővezeték-szakadás miatt több helyen is leállt a vasúti közlekedés.

Kétmilliárdból épít logisztikai raktárat Győrben egy osztrák nagyvállalat

Ezt a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég délkelet-európai régiójának vezetője, Thomas Schauer jelentette be.

Visszavonták a másodfokú riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban erős szél veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben narancssárga riasztás.

Az FTC nyerte a Győri Audi ETO KC elleni zöld-fehér rangadót

Ez a kilenc gólos vereség a győri csapat bajnoki címébe is kerülhet.

Ősszel lesz az Ünnepi Könyvhét

A járványhelyzet miatt szeptember elejére tolják a könyvvásárt.

Vádemelést javasol a rendőrség Gődény Györggyel szemben

Ha minden igaz, rémhírterjesztésért felelhet.

Kiderült, miért halt meg Fülöp herceg

Sokan azt hitték, hogy az a fertőzés végzett vele, ami miatt kórházba is került.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatás után a rendőrség őrizetbe vette az énekest.

Mai jó hír: Máris "felújítják" a hétéves Groupama Arénát

A kormány május 4-én megjelent rendelete szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak "egy Budapest közigazgatási területén elhelyezkedő" ingatlant - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Egy magyar sofőr a hajnali, pinkafői baleset áldozata

Az autó áttért a szembe sávba, ahol egy kamion pótkocsijával ütközött.

Mától a Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni

Müller Cecília jelentette be az operatív törzs tájékoztatóján.

A jelenlegi Alaptörvényről is kérdezték a diákokat a történelemérettségiben

Athéni demokrácia, középkori építészet és Mátyás uralkodása bukkant fel a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében. Az egyik feladat teljes egészében a jelenlegi Alaptörvényről szól.

Pénteken nyitja a kapuit a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni.

van még itt cikk a témában: