Szél Bernadettet indítja a Momentum az ellenzéki előválasztáson Budakeszin

ugytudjuk.hu 2021-02-18 11:34:02
A jelenleg független országgyűlési képviselővel Fekete-Győr András, a párt elnöke tartott online sajtótájékoztatót.

A párt közleményét változtatás nélkül közzétesszük:

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Szél Bernadett a párt színeiben indul el a 2021-es előválasztásokon Pest megye 2-es választókerületében.

Fekete-Győr elmondta, hogy Szél Bernadettel egészen 2018-ig nyúlik vissza a kapcsolatuk, azóta osztják meg egymással a gondolataikat a politikáról, Magyarország jövőjéről. 

"Bernadett volt az a politikus, akit amikor felhívtam hogy: "Bernadett nekünk itt van egy feladatunk és szeretnénk, hogyha velünk jönnétek", akkor ő azt mondta, "Ott leszek András, ránk számíthattok." És 1 nappal később a Propaganda nem média molinót foguk és meneteltünk 5 ezer ember társaságában." – idézte fel Fekete-Győr, hogyan működtek együtt Szél Bernadettel már a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetések alkalmával, amikor a Kunigunda útjára vonult át a tömeg a Parlamenttől.

A pártelnök kiemelte, hogy Szél Bernadett az a politikus aki bebizonyította azt az Orbán-rendszerben, hogy egy nő tud egyszerre érdemi munkát végezni a Parlamentben és mellette meg tudja teremteni az otthon melegét, fel tudja nevelni a gyermekeit.

"Bernadettel két fronton van közös munkánk. Egyrészt egy fenntartható Magyarországot kell teremtenünk, ezzel kapcsolatban pedig arra kértük meg Bernadettet, hogy a Momentum zöld programját nézze át és a mozgalmi tapasztalatával egészítse ki. A másik feladatunk pedig az, hogy legyőzzük a Fideszt itt Pest megye 2-es választókerületében." – foglalta össze a jövőbeli közös munka alapjait Fekete-Győr András.

Fotó: Momentum Mozgalom

A sajtótájékoztatón Szemző Áron, a Pest megyei Momentum frakcióvezetője és budakeszi képviselő elmondta: "A Momentum a cselekvés pártja, Bernadett pedig a jelenlegi ellenzék egyik legaktívabb politikusa, folyamatosan terepen van, ahogy mi is. 2022-ben közösen fogjuk felszántani a választókörzetet és együtt hozzuk majd el a változást."

"2022 elkezdődött, mi most belevágunk egy olyan korszakba, amely nagyon hangsúlyosan a munkáról fog szólni. Számomra a Momentum társasága és támogatása azt jelenti, hogy mindenképpen olyan tisztakezű politikusokkal fogok együtt dolgozni, akik az embereket teszik az első helyre." – kezdte bemutatkozását Szél Bernadett.

Szél bejelentette, hogy közösségi programalkotást indít Pest megye 2-es választókerületében.

"Megkérlek titeket, hogy írjátok meg velem együtt a választási programomat. Én arra vállalkozom, hogy a lehető legtöbb embert képviseljem a 2022-es választásokon, ehhez azonban az kell, hogy elküldjétek nekem azokat a gondokat és problémákat, amelyek feszítik az életeteket. Erre fog felépülni a programom, tehát közösségi programalkotás indul Pest megye 2. OEVK-jában."

Saját tervei mellett arra is felhívta a figyelmet a képviselő, hogy a választások tisztasága és sikeressége érdekében vár minden aktivistát és érdeklődőt a csapatába, akár kampányidőszakban, akár szavazatszámlálónak.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.