Az összes királyi kötelezettségüktől megfosztják Harry herceget és Meghan Markle-t

Fehér Buda 2021-02-16 16:31:00
A sztárpár eközben Oprah Winfrey-vel készül egy durván őszinte interjúra.

Tegnap derült ki, hogy a második gyermeküket várja Harry herceg és Meghan Markle. Az egykori trónörökösök gyermeke az Egyesült Államokban fog megszületni, így pedig amerikai állampolgár lesz. A brit királyi családnál viszont nem ez verte ki a biztosítékot, hanem az, hogy a pár bejelentette, egy mindenre kitérő interjút készítenek nemsokára Oprah Winfrey-vel, az amerikai tévézés nagyasszonyával. 

A brit lapok most belsős információkra hivatkozva azt írják, Harry-nek és Meghannek az interjú után nem lesz módja visszakerülni a királyi családba, II. Erzsébet királynő pedig már fel is kérte az unokáját, hogy szakítsa meg a kapcsolatot minden olyan szervezettel, amely a királyi családhoz köthető. Ez azt jelenti, hogy a 36 éves Harrynek megszakad majd a kapcsolata a brit katonasággal, és azokkal a sportszervezetekkel amelyekkel eddig szorosan együtt dolgozott. Meghan eddig a brit nemzeti színház pártfogója volt, az interjú után az egykori hercegnének erről a titulusról is le kell mondania. Azt viszont egyelőre nem tudni, a brit nemzetközösség többi tagországában vajon milyen titulusokat hordozhat a sztárpár, írja a Metro.

A találgatások ellenére a brit királyi családhoz közelállók szerint Harry-t és Meghant nem azért fosztják meg az eddigi kötelezettségüktől, mert elvállalták az interjút. Amikor a pár elhagyta az Egyesült Királyságot, arról egyeztek meg a királyi családdal, hogy 12 hónap múlva újratárgyalják a kiszakadásuk feltételeit. A brit lapok azt írják, erről a kikötésről nem azért állapodott meg Harry és Meghan, mert a jövőben vissza akartak volna térni a királyi kötelezettségeikhez, hanem azért, mert így tudták bebiztosítani azt, hogy a királyi család ne vágja el őket pénzügyileg, amíg ők a tengeren túlon kezdenek új életet.

A pár azóta megkötött néhány üzletet, így már a saját lábukon is el tudják tartani magukat. A párt már leszerződött a Spotify-al és a Netflix-szel is, többek között dokumentumfilmeket és sorozatokat fognak narrálni. Meghan eközben saját cégeket is alapított, amelyek szintén szépen fialnak. Mivel ezek a cégek mind profitot termelnek, Harry és Meghan királyi szerepét kvázi ellehetetlenítik, ezért dönthetett úgy mindkét fél, hogy végleg megszüntetik a kapcsolatukat.

A sztárpár és Oprah Winfrey interjúját már állítólag fel is vették, a 90 perces különkiadás valamikor a jövő hónapban kerülhet az amerikai képernyőkre. A királyi család egyelőre nem kommentálta az interjút, de az biztos, hogy szúrhatja az uralkodók szemét az időzítés, a felvételt ugyanis hat héttel II. Erzsébet 95. születésnapja előtt fogják leadni. Fülöp herceg pedig hamarosan a 100. évét tölti be, az ünnepségre már most javában zajlik a készülődés.

Szólj hozzá!

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.