Egy a Sátory Károly, fideszes képviselőhöz közeli egyesület különös rendezvényt szervez a szombathelyi Víztorony “átadására”

Farkas Bazsi 2021-02-15 15:00:00
Az átadó nem is átadó, a városnak semmi köze hozzá, a polgármester és az Ismerős Arcok zenekar pedig egyelőre nem tud róla, hogy május 22-én jelenése lenne a KRESZ-parkban.

5 millió 332 ezer 900 forintot nyert el a Széchenyi 2020 TOP pályázatán a szombathelyi Víztorony - Kresz park Kulturális és Szabadidő Egyesület. Az egyesület a pályázati kiírásban azt vállalta, hogy ezért a pénzért egy majális vagy juniális jellegű szabadtéri rendezvényt hoznak össze. 

De mi is ez az egyesület?

Egyesületünket Sátory Károly, a 10. választókerület képviselőjének javaslatára hoztuk létre abból a célból, hogy a hamarosan megújuló Víztoronyba és Brenner parkba minél több programot, eseményt szervezzünk, mindenki örömére - írja bemutatkozó szövegében a szervezet.

Az egyesület nem egy programot szervezett már a Víztoronyhoz. Évente Tavaszváró Nyusziünnepet, télen pedig Jótékonysági Karácsonyi és Mikulásváró rendezvényeket szervezünk, amikre évről - évre nagyobb számú érdeklődőt vonzottunk - írják a pályázati anyagban a civilek. 

A bemutatásban többek között az is benne van, hogy “A sport területén nagy érdeklődéssel NORDC WALKING tanfolyamon 11 fő ingyenes képzését fedeztük, majd a botokat is beszereztük a résztvevők számára. Most már naponta 8-12 fő jelenik meg a Víztoronynál a rehabilitációs programunkra.” Itt jegyezném meg, hogy a nordic walking Hende Csabának, a térség fideszes parlamenti képviselőjének kedvenc időtöltése.

A kormányzati oldal tanúsága szerint 2020. február 3-án döntötték el, hogy sikeres az egyesület pályázata, a megvalósításra pedig 2020. április 4-től, egészen 2021. december 29-ig van módja a civileknek.

A pályázatból, előlegként 2021. január 13-án 1 millió 333 ezer 225 forintot már kifizettek.

A Víztorony elkészült, április környékén lehet is arra számítani, hogy megnyitják a nagyközönségnek. Ez éppen elég apropót szolgáltatott az egyesületnek, hogy mozgolódni kezdjen a pályázati pénz elköltése körül. 

Ám még mielőtt továbbmennénk fontos kihangsúlyozni, hogy a szombathelyi Víztorony üzemeltetője az önkormányzati tulajdonú AGORA Kulturális Központ. Így hivatalos városi programot, megnyitót is csak nekik áll módukban szervezni.

Egy a szerkesztőségünkhöz érkezett levél tanúsága szerint a Víztorony - Kresz park Kulturális és Szabadidő Egyesületet ez mégsem tántorítja el attól, hogy a Víztorony átadása kapcsán szervezzék meg a programjukat. Úgy értesültünk, hogy a szerkesztőségünkhöz érkezett levélhez hasonlót szinte minden szombathelyi és környékbeli nagyvállalat megkapott. Ebben az áll, hogy az egyébként közel 5 és fél millió forintos pályázati pénzből megszervezett, május 22-re tervezett programhoz további adományokat várnak: 750, 500, és 250 ezer forintos támogatói csomagokat kínálva.

Hogy erre miért van szükség, azt maguktól az érintettektől, a Víztorony - Kresz park Kulturális és Szabadidő Egyesülettől kérdeztük meg. Az egyesület elnöksége ragaszkodott hozzá, hogy levelüket változatlan formában, teljes egészében közöljük.

Az egyesület 5 millió 332 ezer 900 forintot nyert egy majális megszervezésére. Információnk szerint május 22-én tartanák a rendezvényt.

A tervezett dátum valóban 2021.05.22.  A pályázatból következően, utófinanszírozott a program megvalósítása. Tehát az előlegen felül a többi részt meg kell finanszírozni Egyesületünknek!

Olyan információkat is kaptunk, ami szerint a megnyert összegen túl egyéb támogatók bevonásával is próbálkoznak. Különböző szponzori csomagokat kínálva 750 ezer, 500 ezer és 250 ezer forintot próbálnak gyűjteni.

Valóban léteznek ilyen csomagok, melyek amennyiben lesznek kiemelt szponzorok, úgy nekik ajánlottuk fel a lehetőségeket. A szponzorok gyűjtése eredményeként beérkezett összegek felhasználása, ingyenes programjaink lebonyolítására, az ingyenesen felajánlott kültéri fitnesz eszközök további beszerzésére, Egyesületünk működésének jobbítása érdekében, kerülnének felhasználásra.

Kérdésem az lenne, hogy a közel 5 és fél millió forinton túl, mi indokolja azt, hogy további pénzt gyűjtsenek? Mihez kellene a plusz támogatás?

A fő indok, hogy a program költségvetése 2 éve készült….. Ezen kívül az általunk ingyenesen felajánlott kültéri fitnesz eszközök eddigi beszerzése I. ütem( 4.000.000.-Ft értékben), A II. ütemben további eszközök beszerzése (2.000.000.-Ft értékben), Az általunk szervezett további ingyenes programjaink lebonyolítása (1.000.000.-Ft) értékben,  Egyesületünk működésének jobbítása kapcsán (250.000.-Ft) értékben kerülnének felhasználásra.

További kérdésem az lenne Önök felé, hogy egyeztettek-e a víztorony üzemeltetőjével az AGORÁ-val a programjukat tekintve? Kapott-e tájékoztatást a városháza arról, hogy a városi intézményen túl, Önök is programot szerveznének az épület apropóján?

Természetesen megtörtént az egyeztetés az AGORÁ-val, valamint a Park üzemeltetőjével is, a rendezvény lebonyolítása illetve az eszközök kihelyezése kapcsán. 

A programban többek között szerepel a Varnyú Country, az Ismerős Arcok zenekarok. Velük szerződött-e már az egyesület?

Előzetes egyeztetés történt a fellépő lehetséges zenekarokkal. Természetesen, még az időpont bizonytalansága miatt, az aláírt szerződés még nem állhat rendelkezésünkre.

A Facebook-oldalukon azt írják bemutatkozásképpen, hogy az egyesületet Sátory Károly, a 10. választókerület képviselőjének javaslatára hozták létre. Sátory képviselő úr tagja az Önök egyesületének?

Egyesületünknek nem volt és jelenleg sem tagja a fent megnevezett képviselő Úr.

Az egyesület a válaszában fitnesz eszközök beszerzésére hivatkozik. Csakhogy sem a szponzori megkeresésben, sem pedig a sikeres pályázati anyagban nem szerepelnek ezek az eszközök. 

Kerestük az AGORÁ-t is, ahol megerősítették azt, hogy egyeztett velük az egyesület. Az intézmény vezetője, Horváth Zoltán válaszában fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a program nem a Víztorony megnyitásához kapcsolódik. A Víztorony megnyitójára, az érvényes járványügyi szabályokat is figyelembe véve, az AGORA, mint a Víztorony üzemeltetője az önkormányzattal együttműködésben készül.

Az is érdekes, hogy az egyesület a Víztorony megnyitójának apropóján szervez programot, ám Horváth válaszában azonban az is szerepel, hogy információi szerint a program kapcsán a Víztorony épületet nem kívánja az egyesület bérbevenni.

A Víztorony tervezett nyitása áprilisban várható, amennyiben azt a járványügyi szabályzások megengedik - zárta sorait az igazgató.

A szponzori megkeresésben szereplő programban többek között az szerepel, hogy a megnyitón ott lesz Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester valamint, hogy este az Ismerős Arcok ad nagykoncertet.

Kerestük a szombathelyi városházát, ahol arról tájékoztattak minket, hogy a polgármesterhez hivatalos megkeresés nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy májusban vegyen részt ezen a rendezvényen.

Kerestük az Ismerős Arcok zenekart is. A koncert szervezésért felelős munkatárs azt írta válaszában, hogy őt az egyesület eddig nem kereste. 

Ismerős Arcok - Nélküled

Ismerős Arcok - Nélküled

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.