Jól halad a szombathelyi kalapácsvető, Halász Bence rehabilitációja

Vágvölgyi Bálint 2021-02-12 16:43:23
Januárban műtötték a térdét.

Jól halad Halász Bence világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető rehabilitációja januári térdműtéte után.

A 23 éves atléta az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtökön azt mondta, hogy bár "komoly bajok" voltak a műtött testrésszel, sikerült teljesen rendbe rakni, már nincsenek fájdalmai, és ha minden jól megy, február végén, március elején ismét edzésbe tud állni.

"Addig gyógytornázok, illetve térdkímélő láberősítő gyakorlatokat végzek, mert a combizmomat vissza kell erősíteni" - adott helyzetjelentést állapotáról a már tokiói olimpiai kvótás Halász.

A 79,88 méteres egyéni csúccsal rendelkező dobóatléta kiemelte, úgy vágtak bele a műtétbe, hogy az az ötkarikás felkészülését ne befolyásolja. Meglátása szerint az operáció még jól is elsülhet, ugyanis így remélhetőleg nem kell tavasszal edzéseket kihagynia, és olyan sem lesz, hogy a fájdalom miatt csökkentett munkát tudjon csak végezni.

Versenyprogramjáról elmondta, a márciusi téli dobóbajnokságon szinte biztosan nem indul, ugyanis annak nem látja értelmét, hogy egy "semmilyen" eredmény miatt dobókörbe álljon, akkor már inkább edzéssel tölti majd azt az időszakot is.

"Sok mindent nem látunk előre, de a nagy versenyek mellett a lengyel és magyar viadalokat is megrendezték tavaly, így ezekkel idén is számolok. Szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy a kvótám megvan, így ha nem tudok versenyezni, akkor is biztos az olimpia" - tette hozzá Halász.

A vb-bronzérmes atléta kiemelte, az olimpiai érem és a 80 méter áttörése hajtja előre, ezt a két dolgot szeretné elérni 2021-ben.

"Sokat dolgozom mindkettőért, nem leszek csalódott, ha pont az olimpián jön majd ki belőlem a 80 méter fölötti eredmény" - zárta a Dobó SE atlétája.

Szólj hozzá!

5500 embert már beoltottak Sárváron

Több mint 2300-an már a második adagot is megkapták.

Mikorra lehet zöld a kereskedelem?

Egyelőre kérdéses, hogyan alakul a magyarországi, fenntartható vállalkozások sorsa.

Ma akár 20 fok körüli csúcs is jöhet

Szombaton is hasonló jó idő köszöntheti a terasznyitást.

Egy vágányon újraindulhatott a forgalom Újfehértónál

60 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

van még itt cikk a témában: