Megpróbálták visszahívni Müller Cecília tévesen kiküldött emailjét, néhány percen múlt, hogy nem sikerült

Székely Zoárd 2021-02-11 10:53:00
A szándék, meg a fontos.

„Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette, hogy lebuktatta magát a nekem küldött e-maillel. 11 perccel a Nincs erre jobb szövegünk? levél elküldése után megpróbálta visszahívni az elküldött mailt. Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit. Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást"

– írta Hadházy Ákos legutóbbi Facebook bejegyzésében.

A történet előzményeiről mi is beszámoltunk: Hadházy egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait szerette volna megtekinteni, ám Müller Cecília arra hivatkozott, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ezért 45 napra meghosszabbították a határidőt. A válaszlevél után a képviselő újabb levelet kapott Müller Cecíliától, amit azonban nem neki, hanem a kollégáinak szánt az országos tisztifőorvos.

Hadházy Ákos leleplezte Müller Cecíliát

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili" - írta egy kollégáinak szánt levélben Müller Cecília, amelyben a Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy az országos tiszti főorvos, feltehetően tévedésből az ellenzéki politikusnak is továbbította az emailt.

Hadházy csütörtökön újabb fotót posztolt, ami azt mutatja, hogy az eltévedt üzenetet 11 perccel később megpróbálták visszahívni. A független képviselő szerint, a parlamenti levelező rendszerben ez csak akkor sikerülhetett volna, ha ő nem nyitja meg azonnal az eredetit. Így pedig valószínűleg soha nem derült volna ki, hogyan is zajlik a hivatalos kérdésekre a válaszadás a kormányzatban.

Facebook

(null)

Az ügyről Szél Bernadett is nyilatkozott, aki bejelentette, hogy hivatali visszaélés miatt feljelenti az országos tisztifőorvost.

Hivatali visszaélés miatt feljelentik Müller Cecíliát

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili" - írta egy levélben Müller Cecília, amit a kollégái mellett véletlenül Hadházy Ákos nak is továbbított. „Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk?

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szólj hozzá!

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által.