Megpróbálták visszahívni Müller Cecília tévesen kiküldött emailjét, néhány percen múlt, hogy nem sikerült

Székely Zoárd 2021-02-11 10:53:00
A szándék, meg a fontos.

„Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette, hogy lebuktatta magát a nekem küldött e-maillel. 11 perccel a Nincs erre jobb szövegünk? levél elküldése után megpróbálta visszahívni az elküldött mailt. Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit. Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást"

– írta Hadházy Ákos legutóbbi Facebook bejegyzésében.

A történet előzményeiről mi is beszámoltunk: Hadházy egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait szerette volna megtekinteni, ám Müller Cecília arra hivatkozott, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ezért 45 napra meghosszabbították a határidőt. A válaszlevél után a képviselő újabb levelet kapott Müller Cecíliától, amit azonban nem neki, hanem a kollégáinak szánt az országos tisztifőorvos.

Hadházy Ákos leleplezte Müller Cecíliát

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili" - írta egy kollégáinak szánt levélben Müller Cecília, amelyben a Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy az országos tiszti főorvos, feltehetően tévedésből az ellenzéki politikusnak is továbbította az emailt.

Hadházy csütörtökön újabb fotót posztolt, ami azt mutatja, hogy az eltévedt üzenetet 11 perccel később megpróbálták visszahívni. A független képviselő szerint, a parlamenti levelező rendszerben ez csak akkor sikerülhetett volna, ha ő nem nyitja meg azonnal az eredetit. Így pedig valószínűleg soha nem derült volna ki, hogyan is zajlik a hivatalos kérdésekre a válaszadás a kormányzatban.

Facebook

(null)

Az ügyről Szél Bernadett is nyilatkozott, aki bejelentette, hogy hivatali visszaélés miatt feljelenti az országos tisztifőorvost.

Hivatali visszaélés miatt feljelentik Müller Cecíliát

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili" - írta egy levélben Müller Cecília, amit a kollégái mellett véletlenül Hadházy Ákos nak is továbbított. „Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk?

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.