Dézsi Csaba András szerint a környezetvédők félretájékoztatják az embereket

Pintér Bence 2021-02-05 19:09:00
A győri polgármester a rádióban arról beszélt, hogy a strandnál történt fakivágások ügyében csak fontosnak akarják láttatni magukat a környezetvédők.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz), ahol többek között az élményfürdő építéséről, azon belül is a fakivágásokról beszélt.

A győri polgármester szerint a környezetvédőknek dolgoznia kéne, nem félretájékoztatnia az embereket, hogy magukat fontosnak láttassák.

Dézsi Csaba András arra utalhatott, hogy a közösségi médiában Lajtmann Csaba (Reflex Egyesület) korábban sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy kivágták ezeket a fákat, majd megjegyezte, hogy nem csak beteg fákat vágtak ki – ezt sugallta ugyanis korábban a polgármester vonatkozó posztja.

A polgármester szerint ha van politikus, akinek fontos a környezetvédelem Győrben, az ő. „Azt nem tartom helyesnek, amikor félretájékoztatják az embereket, és környezetvédő szervezetek ebből akarnak megélni, magukat fontosnak láttatni – tényleg fontosak egyébként, de tessenek akkor dolgozni és a környezetvédelemben azokat a problémákat keressék meg, amivel valóban foglalkozni kell” – mondta polgármester a beszélgetés 19. percében.

A polgármester szerint olyan beteg fákat vágtak ki, amelyek rá szoktak dőlni autókra, vagy emberekre, és ha ezek történnének, akkor „ugyanezek a környezetvédők óbégatnának”. A polgármester úgy gondolja, hogy a környezetvédelemnek is van felelőssége, és nem össze-vissza beszélni kell, hanem az odvas fákat ki kell vágni. Hozzátette: kivágtak nem odvas fákat is, de az összes kivágott fa helyére kettő újat telepítenek.

Nem igaz, hogy csak beteg fákat vágtak ki a győri fürdőnél - állítja a környezetvédelmi szakember

A győri fürdőfejlesztés fakivágásainak tanulságai címmel posztolt a Győr összefog Facebook-csoportban Lajtmann Csaba, Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa. A témáról korábban portálunk is beszámolt. Mint arról nemrég írtunk: elindult a győri élményfürdő fejlesztése, aminek kapcsán egyelőre sem Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz), sem Simon Róbert Balázs (Fidesz) országgyűlési képviselő nem mondta el kérdéseinkre, hogy egészen pontosan miért is drágult meg az eredeti 8,5 milliárd forintról 21,3 milliárd forintra.

Lajtmann korábban ezzel kapcsolatban rámutatott: „Sajnos a szabályozás nagyon rossz, egy élete teljében lévő faóriást egy csenevész suhánggal is lehet pótolni akár egy másik településen is. Sajnos a környezeti szempontból elfogadható megoldások, ahol a kivágott fák ökológia szolgáltatásait (por-, szén-dioxid megkötés, oxigén termelés, stb.) veszik figyelembe, és azt helyben próbálják pótolni, még nagyon ritkák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kivágott kifejlett fát nem egy vagy két csemetével, hanem akár öttel vagy tízzel pótolják.”

A polgármesterrel készült teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Győr+ Rádió

Listen to Győr+ Rádió | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 1501 Tracks. 152 Followers. Stream Tracks and Playlists from Győr+ Rádió on your desktop or mobile device.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.