Dézsi Csaba András szerint a környezetvédők félretájékoztatják az embereket

Pintér Bence 2021-02-05 19:09:00
A győri polgármester a rádióban arról beszélt, hogy a strandnál történt fakivágások ügyében csak fontosnak akarják láttatni magukat a környezetvédők.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz), ahol többek között az élményfürdő építéséről, azon belül is a fakivágásokról beszélt.

A győri polgármester szerint a környezetvédőknek dolgoznia kéne, nem félretájékoztatnia az embereket, hogy magukat fontosnak láttassák.

Dézsi Csaba András arra utalhatott, hogy a közösségi médiában Lajtmann Csaba (Reflex Egyesület) korábban sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy kivágták ezeket a fákat, majd megjegyezte, hogy nem csak beteg fákat vágtak ki – ezt sugallta ugyanis korábban a polgármester vonatkozó posztja.

A polgármester szerint ha van politikus, akinek fontos a környezetvédelem Győrben, az ő. „Azt nem tartom helyesnek, amikor félretájékoztatják az embereket, és környezetvédő szervezetek ebből akarnak megélni, magukat fontosnak láttatni – tényleg fontosak egyébként, de tessenek akkor dolgozni és a környezetvédelemben azokat a problémákat keressék meg, amivel valóban foglalkozni kell” – mondta polgármester a beszélgetés 19. percében.

A polgármester szerint olyan beteg fákat vágtak ki, amelyek rá szoktak dőlni autókra, vagy emberekre, és ha ezek történnének, akkor „ugyanezek a környezetvédők óbégatnának”. A polgármester úgy gondolja, hogy a környezetvédelemnek is van felelőssége, és nem össze-vissza beszélni kell, hanem az odvas fákat ki kell vágni. Hozzátette: kivágtak nem odvas fákat is, de az összes kivágott fa helyére kettő újat telepítenek.

Nem igaz, hogy csak beteg fákat vágtak ki a győri fürdőnél - állítja a környezetvédelmi szakember

A győri fürdőfejlesztés fakivágásainak tanulságai címmel posztolt a Győr összefog Facebook-csoportban Lajtmann Csaba, Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa. A témáról korábban portálunk is beszámolt. Mint arról nemrég írtunk: elindult a győri élményfürdő fejlesztése, aminek kapcsán egyelőre sem Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz), sem Simon Róbert Balázs (Fidesz) országgyűlési képviselő nem mondta el kérdéseinkre, hogy egészen pontosan miért is drágult meg az eredeti 8,5 milliárd forintról 21,3 milliárd forintra.

Lajtmann korábban ezzel kapcsolatban rámutatott: „Sajnos a szabályozás nagyon rossz, egy élete teljében lévő faóriást egy csenevész suhánggal is lehet pótolni akár egy másik településen is. Sajnos a környezeti szempontból elfogadható megoldások, ahol a kivágott fák ökológia szolgáltatásait (por-, szén-dioxid megkötés, oxigén termelés, stb.) veszik figyelembe, és azt helyben próbálják pótolni, még nagyon ritkák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kivágott kifejlett fát nem egy vagy két csemetével, hanem akár öttel vagy tízzel pótolják.”

A polgármesterrel készült teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Győr+ Rádió

Listen to Győr+ Rádió | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 1501 Tracks. 152 Followers. Stream Tracks and Playlists from Győr+ Rádió on your desktop or mobile device.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.