Dézsi Csaba András szerint a környezetvédők félretájékoztatják az embereket

Pintér Bence 2021-02-05 19:09:00
A győri polgármester a rádióban arról beszélt, hogy a strandnál történt fakivágások ügyében csak fontosnak akarják láttatni magukat a környezetvédők.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz), ahol többek között az élményfürdő építéséről, azon belül is a fakivágásokról beszélt.

A győri polgármester szerint a környezetvédőknek dolgoznia kéne, nem félretájékoztatnia az embereket, hogy magukat fontosnak láttassák.

Dézsi Csaba András arra utalhatott, hogy a közösségi médiában Lajtmann Csaba (Reflex Egyesület) korábban sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy kivágták ezeket a fákat, majd megjegyezte, hogy nem csak beteg fákat vágtak ki – ezt sugallta ugyanis korábban a polgármester vonatkozó posztja.

A polgármester szerint ha van politikus, akinek fontos a környezetvédelem Győrben, az ő. „Azt nem tartom helyesnek, amikor félretájékoztatják az embereket, és környezetvédő szervezetek ebből akarnak megélni, magukat fontosnak láttatni – tényleg fontosak egyébként, de tessenek akkor dolgozni és a környezetvédelemben azokat a problémákat keressék meg, amivel valóban foglalkozni kell” – mondta polgármester a beszélgetés 19. percében.

A polgármester szerint olyan beteg fákat vágtak ki, amelyek rá szoktak dőlni autókra, vagy emberekre, és ha ezek történnének, akkor „ugyanezek a környezetvédők óbégatnának”. A polgármester úgy gondolja, hogy a környezetvédelemnek is van felelőssége, és nem össze-vissza beszélni kell, hanem az odvas fákat ki kell vágni. Hozzátette: kivágtak nem odvas fákat is, de az összes kivágott fa helyére kettő újat telepítenek.

Nem igaz, hogy csak beteg fákat vágtak ki a győri fürdőnél - állítja a környezetvédelmi szakember

A győri fürdőfejlesztés fakivágásainak tanulságai címmel posztolt a Győr összefog Facebook-csoportban Lajtmann Csaba, Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa. A témáról korábban portálunk is beszámolt. Mint arról nemrég írtunk: elindult a győri élményfürdő fejlesztése, aminek kapcsán egyelőre sem Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz), sem Simon Róbert Balázs (Fidesz) országgyűlési képviselő nem mondta el kérdéseinkre, hogy egészen pontosan miért is drágult meg az eredeti 8,5 milliárd forintról 21,3 milliárd forintra.

Lajtmann korábban ezzel kapcsolatban rámutatott: „Sajnos a szabályozás nagyon rossz, egy élete teljében lévő faóriást egy csenevész suhánggal is lehet pótolni akár egy másik településen is. Sajnos a környezeti szempontból elfogadható megoldások, ahol a kivágott fák ökológia szolgáltatásait (por-, szén-dioxid megkötés, oxigén termelés, stb.) veszik figyelembe, és azt helyben próbálják pótolni, még nagyon ritkák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kivágott kifejlett fát nem egy vagy két csemetével, hanem akár öttel vagy tízzel pótolják.”

A polgármesterrel készült teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Győr+ Rádió

Listen to Győr+ Rádió | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 1501 Tracks. 152 Followers. Stream Tracks and Playlists from Győr+ Rádió on your desktop or mobile device.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.