Az idei Golden Globe jelöltjeinek listája még a kritikusokat is kiakasztotta

Fehér Buda 2021-02-04 15:49:59
Rengeteg remek alakítás vár hiába az elismerésre.

Kikerültek a 2021-es Golden Globe-díjátadó jelöltjeinek a listái, és ahogy az minden évben lenni szokott, sokan idén is megbotránkoztak a listák láttán. Az viszont mondhatni újdonság, hogy idén a kritikusok is felhördültek, amikor ránéztek a jelöltekre, hiszen rengeteg olyan alakítás kimaradt a jelöltek közül, amelyeknek sokak szerint idén díjat kellett volna kapnia. 

Ilyen például a BBC tavalyi nagy dobása, az I May Destroy You, amiről odákat zengtek a kritikusok 2020-ban. A sorozatot viszont egyáltalán nem vette figyelembe a Golden Globes, az I May Destroy You így a 12 kategória egyikébe sem kerülhetett bele. A sorozat rajongóinak pedig egy kisebb sokk volt azt látni, hogy a széria főszereplője, Michaela Coelt egyetlen kategóriában sem jelölték a szerepléséért.

Lemaradt idén még a listákról Spike Lee Da 5 Bloods című filmje, miközben a rendező gyermekeit idén beválasztották a díjátadó nagyköveteinek. De Zendaya is nagyot koppant, aki a Malcom & Marie című filmben alakított hatalmasat, ám neki sem kell félnie a díjeső miatt. A filmet egyébként a koronavírus első hulláma alatt, meglehetősen kevés emberrel forgatták le, de ez a végeredményen egyáltalán nem látszott.

Jelölést kapott viszont James Corden, aki a Netflix The Promjában bukkant fel a képernyőkön. A talkshow-járól ismert Corden a filmben egy meleg férfit alakított, a szereplését viszont a rajongók és a kritikusok is szétcincálták, mondván, Corden túlságosan ráfeküdt a sztereotípiákra. Mellette a tavalyi év egyik legkínosabb sorozatát, az Emily in Paris két jelölést is kapott, habár a sorozatot rengetegen megutálták azért, amiért szintén a sztereotípiákra építkezett.

A sok kérdéses jelölés vagy nem jelölés mellett persze van néhány fénypontja is a napvilágot látott listáknak, Golden Globe-ra jelölték például Viola Davist, aki a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben alakított egy hatalmasat. De jelölést kapott Chadwick Boseman is, aki Davis oldalán tűnt fel a filmben. Chadwick még a bemutató előtt nem sokkal tragikusan fiatalon hunyt el, posztumusz módon kaphatja meg az első Golden Globe-ját.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.