Több áldozata is lehetett a szeméremsértő győri gyógyszerésznek?

Papp László Tamás 2021-02-02 19:11:00
Szerkesztőségünket megkereste egy fiatal nő, akivel elmondása szerint ugyanaz történt tavaly, mint a nemrég nyilvánosságra került esetben: az allergiavizsgálathoz le kellett vennie a melltartóját. A korábban megírt ügy miatt már gyógyszerészkamarai etikai eljárás is indult a büntetőeljárás mellett.

Mint korábbi cikkükben beszámoltunk róla: a Győri Járási Ügyészség határozata szerint a jelenleg 52 éves férfi a munkahelyén, egy patikában megtévesztette az ott vásárló 21 éves sértettet azért, hogy vele szemben szeméremsértő magatartást tanúsítson. 

Gyógyszerért ment, mellfogdosást kapott egy fiatal nő Győrben

A Győri Járási Ügyészség határozata szerint a jelenleg 52 éves férfi a munkahelyén, egy patikában megtévesztette az ott vásárló 21 éves sértettet azért, hogy vele szemben szeméremsértő magatartást tanúsítson - írja a GyőrPlusz. A megalapozott gyanú adatai szerint a fiatal nő azért kereste fel a patikát, hogy ott torokfertőtlenítő tablettát vásároljon.

A megalapozott gyanú adatai szerint a fiatal nő azért kereste fel a patikát, hogy ott torokfertőtlenítő tablettát vásároljon. A terhelt ekkor megtévesztő módon felajánlott neki egy allergiatesztet. Ennek elvégzése érdekében a gyógyszertár hátsó bejáratán keresztül beengedte a sértettet a patika egy belső helyiségébe, ahol csak ketten tartózkodtak. Itt a férfi közölte a fiatal nővel, hogy az allergiateszt leghatékonyabban a mell alatti területen végezhető el, ezért tegye szabaddá a melleit.

Miután a nő a jobb mellét teljesen szabaddá tette, a férfi egy üvegcséből fültisztító pálcával a mell alatti bőrfelületre folyadékot kent és a sértett fedetlen mellét figyelte közvetlen közelről megközelítőleg egy percen keresztül. Ezt követően közölte, hogy a teszt negatív, a sértett pedig felöltözött és távozott a patikából. Az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség az ügyben feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött. Ennek időtartama egy év, melynek eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható – írtuk korábban.

A korábbi cikkünkben ismertetett esethez hasonló gyógyszertári tapasztalatról számolt be a szerkesztőségünket megkereső 27 éves győri nő, Alexa is, aki ugyanígy járt tavaly nyáron.

"Száraz köhögés elleni gyógyszert kértem, s akkor az ott dolgozó gyógyszerész nekem is felajánlott egy allergiavizsgálatot. Én beleegyeztem, s bementem vele egy hátsó helyiségbe. Nem feltételeztem semmi rosszat, az meg végképp nem jutott az eszembe, hogy egy allergiateszthez le kell majd vennem a melltartómat. De először nem gondoltam semmi rosszra, egy gyógyszertárosról nem feltételeztem, hogy bármilyen hátsó szándéka lenne. Mikor arra kért, tegyem szabaddá a melleimet, rossz érzésem volt, hogy ennek nem így kéne történnie, de csak utólag állt össze, hogy itt valami nincs rendben. Azon pedig eléggé megdöbbentem, mikor olvastam, hogy ez nemcsak velem történt meg." - mondta el a nő, aki most fontolgatja, hogy ugyancsak feljelentést tesz a gyógyszerész ellen.

S elárulta nekünk azt is, hogy melyik győri gyógyszertárban történt vele az eset, így megkerestük az érintett patikát.

Illusztráció

Fotó: Pixabay

Rákérdeztünk: meg tudják-e erősíteni, hogy az ő gyógyszertárukban történt az eset? Ha igen, akkor indítottak-e, vagy terveznek-e indítani belső munkajogi, fegyelmi vizsgálatot a cselekményt elkövető gyógyszerésszel, tehát a gyógyszertáruk dolgozójával szemben? Ha igen, annak mi lett az eredménye? Jelenleg is az Önök gyógyszertárában dolgozik az illető?

Cikkünk megjelenéséig az érintett gyógyszertártól ezidáig nem válaszoltak. 

Reagált viszont a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Dr. Hankó Zoltán.

Az Ön által említett ügy kirobbanásának napján beszéltem az eljárás alá vont gyógyszerésszel. Az egyeztetés során jelezte, hogy etikai eljárást kezdeményez maga ellen. Időközben ezt nekem címzett levélben írásban is megerősítette. Így az etikai eljárás bejelentésre indul és nem volt szükség hivatalból eljárás kezdeményezésére. Az etikai eljárásra a Kamara Etikai kódexében foglalt eljárási szabályok érvényesek. Az első fokon eljáró etikai bizottság kijelölésére a lehető legrövidebb időn belül sor kerül.

- mondta a kamara elnöke.

Megkerestük az ügyben a vádhatóságot is. Mint Dr. Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a korábban nyilvánosságra került eset 2020 nyarán történt, s jelenleg csak ebben az egyetlen ügyben folyik eljárás.

Az elévülési idő e cselekménynél öt év. Vagyis amennyiben Alexa feljelentést kívánna tenni, még bőven időben van.

A gyógyszerész abban az ügyben, melyben ügyészségi eljárás indult, a tv2 Tények című adásában bocsánatot kért. „Soha semmi olyan dolog nem vezérelt, amivel bárkinek is árthatnék, mindig is a segítő szándék vezérelt” – mondta. Igaz, ezt arcának és nevének felvállalása nélkül tette, ugyanakkor hangsúlyozta: ha a sértett „azt szeretné, személyesen is bocsánatot kér.” Ha bármi fejlemény lesz az ügyben, beszámolunk róla. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.