Hatpárti bizottságot állít fel a kormány teljesítményének vizsgálatára az ellenzék

Székely Zoárd 2021-02-02 15:10:00
Az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatóján több politikus is felszólalt.

Az ellenzék hatpárti bizottságot alakít, ami azt vizsgálja, hogy a kormány milyen teljesítményt nyújtott a koronavírus-járvány alatt - írja az MTI.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a testület létrehozását az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd hétfői, közös, online sajtótájékoztatóján jelentette be.

A képviselő indoklásként azt mondta, a parlament hétfői, rendkívüli ülésén a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem sikerült dönteni három, az ellenzék által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállításáról. Ezek a testületek azt vizsgálták volna, hogy hogyan teljesített a kormány a koronavírus járvány, az azt követő gazdasági válság illetve a vakcinabeszerzés és engedélyezés során.

Nem vett részt a Fidesz a járvány elleni védekezés miatti rendkívüli ülésen

Kedden a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatása miatt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték az ellenzéki parlamenti frakciók és a parlamenten kívüli Momentum. A Fidesz képviselői azonban nem jelentek meg az ülésen.

Ezeket a bizottságokat azért nem sikerült felállítani, mert a kormánypárti többség szabotálja az Országgyűlés munkáját - jelentette ki. Hozzátette, a parlamentnek kötelessége lenne ellenőrizni a kormány munkáját, az elmúlt hónapokban pedig az látszik, hogy a kabinet nem jól védekezik a járvány ellen, nem gondoskodik az emberéletek megvédéséről és az emberek jövedelembiztonságáról.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, számukra a sok érintett témából a magyar munkavállalók, a kis- és közepes vállalkozások helyzete a legfontosabb. A szocialisták szeretnék kivizsgálni, hogyan lehetséges, hogy a kormány a külföldi tulajdonú cégeknek még az elmaradt nyereségét is kifizette tavaly, miközben a kis- és közepes vállalkozásokhoz nem érkezett meg a bértámogatás - emelte ki.

Az oltási tervre áttérve a politikus „Columbo felesége effektusról" beszélt, hangsúlyozva, jelenleg több millió ember nem tudja megmondani, hogy mikor kerül sorra.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.