A hazugozás gyorsan megvolt, a bocsánatkérés már nem megy a szombathelyi fideszes képviselőnek

Farkas Bazsi 2021-01-29 16:18:00
Horváth Gábor sokat hangoztatott keresztény értékrendjébe simán belefér, hogy valótlanságot állítson szerkesztőségünkről.

“Most már Ungár Péternek és főszerkesztőjènek Farkas Bazsinak is papírja van arról, hogy propagandista furkósbotjuk az Ugytudjuk HAZUDIK” - írta október 24-én Facebook-posztjában Horváth Gábor, a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselője. 

A politikus figyelmét már akkor felhívtuk, hogy nincs vége annak a jogi eljárásnak, amire hivatkozva ezt írta, mivel jogorvoslatért a Kúriához fordultunk. Horváth ennek ellenére hagyta kint a kiírást. 

Kedden kaptuk kézhez a legfőbb bírói szerv ítéletét, amiben kimondta, hogy az Ugytudjuk.hu nem követett el jogszabálysértést, ergo nem is hazudhattunk.

Ezt jeleztük is a képviselőnek, és arra kértük, hogy ha már korábban hazugsággal vádolt minket, akkor tegye meg, hogy a Facebook-oldalán bocsánatot kér tőlünk. 

A más esetben az Ugytudjuk.hu-t kritizáló posztokat gyorsan megosztani képes Horváth ezúttal hezitált, viszont válaszolt és érvelt, hogy ez neki miért is nem kötelessége. Az egyébként szintén említésre érdemes, hogy a kámoni képviselő folyton hangoztatja, hogy mennyire mélyen vallásos és a keresztény erkölcsök szerint él. Csak éppen az esik nehezére, hogy egy nyilvánvalóan nem igaz állításáért elnézést kérjen az érintettől. 

Horváth Gábor és a következetesség

Horváth Gábor Kámon-Herény városrészben él, a helyiek csak „Matávosként” emlegetik. Horváth politikai pályáját a Jobbikban kezdte, aztán az etikai bizottság 2011-ben kizárta a pártból. Azon felül, hogy Horváth szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól sem volt mentes, ami az akkori Jobbikban is sokaknál kiverte a biztosítékot, még pártját is el akarta árulni. A bizottság azért zárta ki, mert, folyamatosan belső információkat szivárogtatott ki a Fidesznek. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Aztán Horváth valószínűleg csalódhatott a Fideszben, ugyanis egy 2018-as, az országgyűlési választások napján készült Facebook-posztjában ezt írta:

“Ma arról döntünk ki lopja el a közpénzt és ki uralkodjon a másik felett. Ebben minden párt egyforma. Ez a valóság, kár ámítani magunk.”

A 2019-es önkormányzati választáson aztán már a Fidesz pártlogója alatt indult el Szombathely 1-es számú választókerületében. Horváth most éppen annak a pártnak a frakciójában ül bent, ami szerinte lassan három éve lopja az adófizetők által befizetett közvagyont. Dehogy egy újabb csavar kerüljön a sziklaszilárd következetesség történetébe, a közgyűlésbe beülni jó volt a Fidesz, de Horváth most már lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy Ő bizony nem Fidesz-tag.

Amikor arról kérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakciójának vezetője az Ugytudjuk.hu-t kizárta egy nyilvános sajtótájékoztatóról Horváth csak annyit mondott: ő nem Fidesz-tag.  

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is