Másodszor is kikapott az Egis Körmend Hollandiában

Vágvölgyi Bálint 2021-01-27 19:53:00
Az első negyedben még vezettek a vasiak.

A tegnapi játéknapon mindkét együttes kikapott, a Mons 1 ponttal maradt alul a Reggianával szemben, míg az Egis Körmendet az Iraklis verte 94-76-ra. A csapatok egyébként nem voltak ismeretlenek egymás számára, 2015-ben kétszer is megmérkőztek, 1-1 az egymás elleni mérlegük.

Smith triplájára Taylor 2+1-es akciója érkezett válaszként, majd a center zsákolt is egyet, megszerezte a vezetést a Körmend (5-3). Mindkét oldalon sok hiba csúszott a támadásokba, de az adódó lehetőségeket egy fokkal jobban használták ki a piros-feketék, 9-3-nál kért időt a Mons - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Jól védekeztek a vasiak, miközben Taylor továbbra energikusan játszott palánk alatt. 19-12.

Fotó: fiba.com / Robert Verboon


Rohamot indítottak a belgák, másfél perc telt el a második negyedből és fel is jöttek két pontra, Ziga Mravljak kénytelen volt kis szünetet elrendelni (19-17). Sander Van Caeneghem távolija behullott, ezzel már a Mons vezetett, de rögtön érkezett rá Thamestől a válasz. Kiegyenlítetté vált a csata, majd egy Smith hármassal megléptek a piros-mezesek (22-28). Idegessé váltak a körmendiek, sok volt az eladott labda ebben a periódusban, kétszámjegyűre nőtt a Mons előnye (24-35). Szinte semmi nem jött össze ebben a negyedben a vasiaknak, tíz pontos hátránnyal mehettek félidőre. 30-40.

Jobb formában kosárlabdáztak a belgák, Durham, Smith és Spencer is tíz pont felett járt, a két csapat közötti különbség pedig már a húszat is átlépte (39-58). A Thames és Taylor vezette körmendiek nem nagyon találták a gyűrűt, mert bár a dobóhelyzetek megvoltak, mindössze 15%-kal értékesítették a hármasokat ezidáig. Bár a támadójáték minimálisan javult a piros-feketéknél, ezt a negyedet is meggyőző fölénnyel húzta be a Mons. 46-67.

Fotó: fiba.com / Robert Verboon


Ferencz triplájával bejött húsz alá a Körmend, de szinte egyből jött a válasz a túloldalon. Ebben a szegmensben nem játszott alárendelt szerepet a magyar csapat, de ez csak arra volt elég, hogy a kialakult nagy különbség ne hízzon tovább (56-72). A hátralevő időben már nagy változás nem történt, a belga csapat az első negyedet leszámítva végig vezetve, magabiztosan húzta be a találkozót. 66-83.

Egis Körmend - Belfius Mons-Hainaut 66-83 (19-12, 11-28, 16-27, 20-16)

Körmend: Thames 11/3, Németh 4, Mócsán 10, Durázi 5/3, Taylor 11. Cserék: Ireland 11, Takács -, Mosely 1, Ferencz 13/9, Tóth -.

Mons: Durham 16/3, Smith 16/9, Barnes 7/3, Mortant 2, Spencer 17. Cserék: Ebang -, Lambot 11/6, Penava 11/3, Van Caeneghem 3/3.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.