Vereséggel kezdett az Egis Körmend a FIBA EC-ben

Vágvölgyi Bálint 2021-01-26 16:50:00
A görög Iraklis verte a vasi csapatot.

A FIBA Europe Cup A-csoportjában az Iraklis BC kezdte meg a szereplését az Egis Körmend csapata. A görög együttes a 6. helyen áll jelenleg a hazája bajnokságában, míg a vasiak a hetedikek Magyarországon. A kvartett másik mérkőzésén – amelyet 12:00-kor kezdtek – a Reggiana egy ponttal legyőzte a Belfius Mons gárdáját. Az összes találkozót a hollandiai Den Bosch-ban rendezik.

Fotó: fiba.com

Thames és Obinna kosaraival indult a mérkőzés, két és fél perc elteltével 7-4-re vezettek a kék-fehérek. Kemény védekezéssel és Durázi harcos játékával tartotta magát a Körmend, amely Mócsán triplájával a vezetést is átvette (9-11). Innen futott egy 5-0-át az Iraklis, köszönhetően Hanlan pontjainak - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Fordulatos volt a meccs, egyszer az egyik, egyszer a másik csapat fogott ki egy-egy jobb periódust, de a negyed végét a görögök bírták jobban. 24-19.

Továbbvitte a második játékrészre is a lendületes kosárlabdáját az Iraklis, 33-24-nél volt kénytelen időt kérni Ziga Mravljak. A kis szünetnek meg lett a hatása, elkezdett visszakapaszkodni a vasi csapat (33-29). Remekül működött a körmendi zóna, miközben Thames továbbra is ponterősen játszott, de ezután egy újabb áramszünet következett, ami kitartott a félidőig. 50-42.

Elképesztő dobóformát mutattak a görögök, 77%-kal találtak be a mezőnyből az első 22 percben, a fordulás után hamar átlépte a tízet a különbség (59-46). Nagyot küzdött a Körmend, de a különbség nem nagyon csökkent, miközben az idő egyre csak fogyott. Suggs és Hanlan is nagy napot fogott ki az Iraklisnál, előbbi 15, míg utóbbi 19 pontnál járt két perccel a harmadik felvonás vége előtt. A hátralevő időben jelentős változás nem történt a játék képét illetően, magabiztosan őrizte az előnyét a görög együttes. 72-60.

Fotó: fiba.com

Megpróbálta megnyomni a záró negyed elejét a Körmend, de továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdázott az Iraklis, amely egy 10-4-es futással lezárta a lényegi kéréseket. Nem sokkal később a húsz is meg lett közte. Bár nagyot küzdött az Egis Körmend, a remek dobóformát mutató és a találkozó előtt is esélyesebbnek tartott Iraklis végül magabiztos győzelmet aratott. 94-76.

Iraklis BC - Egis Körmend 94-76 (24-19, 26-23, 22-18, 22-16)

Iraklis: Suggs 15/6, Bowlin 9/3, Hanlan 23/9, Obinna 7/3, Kavvadas 7. Cserék: Ebanks 3/3, Tsairelis 11, Gkiouzelis 3/3, Hatcher 4, Schizas 7/3, Verginis 5, Fillios -.

Körmend: Thames 18/3, Takács -, Mócsán 15/9, Durázi 16/6, Taylor 10. Cserék: Ireland 11, Oroszi -, Mosely 4, Németh -, Ferencz -, Tóth 2.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.