Ziga Mravljak a Körmend EC-meccsei előtt: Valamennyien látjuk azt, hogy hiányzik egy játékos a palánk alól

Vágvölgyi Bálint 2021-01-24 17:26:26
A vasi csapat a biztonság kedvéért busszal utazik Hollandiába.

Az Egis Körmend már úton van Hollandiába, ahol részt vesz a FIBA Europe Cup első csoportkörének mérkőzésein. Ziga Mravljak a klub honlapjának adott interjút.

Az elején még visszanéznék a Szolnok elleni meccsre. Mit gondolsz, miért nem tudtunk megfelelően reagálni a Szolnok védekezésváltásaira? Ez volt az oka a sok kihagyott szabaddobásnak és hárompontosnak is?

Őszintén szólva nem nagyon akarok túl sokszor gondolni arra a mérkőzésre. Azért, mert nem teljesítettünk a megfelelő szinten. Ahogy sokszor elmondtam már, az elejétől el kell kapnunk a ritmust. Küzdöttünk az első félidőben, de kihagytunk tíz büntetőt és sok tiszta dobást, ami biztos, hogy sok problémát okozott nekünk a folytatásra. A harmadik negyedben még jó helyzetben voltunk, öt-hat pontos hátránynál még volt esélyünk a fordításra. De később nyilvánvalóvá vált, hogy egy olyan jó csapat ellen, mint amilyen a Szolnok, nem fér bele az, hogy ilyen rossz napot fogjunk ki és sorban hibázzuk el a tiszta helyzeteket. Pedig megteremtettük a lehetőségeket, de egyszerűen nem mentek be a dobások. Az ellenfél pedig rutinos csapat és megbüntette a mi hibáinkat. Mi pedig a teljes 40 percen át nem tudtuk elkapni a ritmust. Nem tudom hibáztatni ezért a játékosokat, hiszen semmi különös oka nem volt. Minden csapattal megtörténhet, hogy egy ilyen napot fog ki, még akkor is, ha esetleg nem a legjobb időpontban történt ez. Sokan talán nagyon optimisták voltak ezzel a meccsel kapcsolatban, de ez most nem így sikerült. Előre kell néznünk, és remélem, hogy a következő mérkőzéseken más teljesítményt mutat majd a csapat.

Nagy feladat előtt áll a csapat, hiszen négy nap alatt kell három mérkőzést játszania a nemzetközi kupában.

A körülmények is különlegesek lesznek, hiszen „buborékban” kell élni a csapatnak majdnem egy héten át.

Milyen hatással lehet ez a játékosokra?

Igen, nagyon nehéz napok állnak előttünk, először is azért, mert hosszú lesz az út a helyszínig. Busszal fogunk utazni, ami a jelenlegi európai járványhelyzetet tekintve talán a legjobb lehetőség. 15-16 órás út vár ránk, de összességében, ha repülnénk, akkor sem lenne sokkal rövidebb ez az idő. Aztán a hotelben hat-hét napot foguk együtt eltölteni. Ez mindannyiunknak, az edzői stábnak, a játékosoknak, az egész csapatnak új helyzetet jelent. Őszintén szólva nem tudhatjuk pontosan, mire is számíthatunk, de mindent meg fogunk tenni a győzelmekért. Az biztos, hogy három jó csapat lesz az ellenfelünk, négy nap alatt játszunk három mérkőzést, ami nem biztos, hogy a legjobb pillanatban történik, de ez most a helyzet, így kell helyt állnunk. Remélem, hogy a csapat megfelelően fog reagálni mindenre, és három jó mérkőzést fogunk játszani a buborékban.

Mit gondol, milyen állapotban van a csapatunk? Felkészültek erre három mérkőzésre?

Meglátjuk! De azt elmondhatom, hogy a csapat jó formában van. A Szolnok elleni mérkőzés előtt volt négy jó meccsünk, és bár Szolnokon rossz napot fogtunk ki, de ilyen a sport. Egyszer nyersz, máskor veszítesz. De mindennel együtt úgy látom, hogy a csapat jó formában van. Nagyon jó a kémia a játékosok között, remek a hangulat az öltözőben, számomra ezek a legfontosabbak. A fiúkban ott van a vágy arra, hogy meccseket nyerjenek és ezért keményen, örömmel dolgoznak. Amíg ez megvan bennük, addig én is ott állok mögöttük, támogatom őket és minden meccsen a győzelemért fogunk hajtani.

Mit gondol a csapatunk szerkezetéről? Van-e terv arra, hogy 4-es posztra játékost igazoljanak?

Igen. Valamennyien látjuk azt, hogy hiányzik egy játékos a palánk alól. Három hete folyamatosan figyelünk, keressük a megfelelő játékost. Tudom, hogy vannak, akik türelmetlenek ez ügyben, de mind az edzői stáb, mind a klub vezetése keményen dolgozik azon, hogy találjunk megfelelő játékost a csapatunk számára. Nem szeretnénk olyat hozni, aki nem tud segíteni bennünket, aki nem tudna hozzátenni a játékhoz. A kínálat most nagyon szegényes, a költségvetésünk pedig korlátozott. Meg kell találnunk az egyensúlyt a pénzügyi lehetőségeink és a játékos minősége között. Nem akarunk idehívni senkit csak azért, hogy vele többen legyünk. Azt szeretnénk, hogy adni tudjon nekünk, hogy hozzá tudjon tenni a csapat teljesítményéhez. Ha találunk ilyen játékost, amint lehet, le fogjuk szerződtetni.

Nem volt szerencséje a Körmendnek a FIBA EC sorsoláson, hiszen kiemeltként kaptak három erős ellenfelet. Mi a véleménye erről?

Most, itt Európában nehéz eldönteni, megmondani, hogy mi az, ami jó és mi az, ami rossz a csapatnak. Az én véleményem szerint minden csapat magas színvonalat képvisel, de igen, ahogy te is mondtad, talán egy kicsit könnyebbnek tűnő ellenfelekre számítottunk előzetesen. Aztán másképp történt, de én úgy látom, hogy ez is jó nekünk. A csapat számára remek lehetőség, hogy jó, vagy éppen kitűnő csapatokkal mérheti össze a tudását. Ebből leszűrhetjük, hol állunk. Mind a három ellenfél erős bajnokságból érkezik, meglátjuk, mit tudunk ilyen komoly európai ligák csapatai ellen.

Mi lehet a reális cél ebben a kupafordulóban?

Nehéz ezt megmondani, hiszen azt sem tudjuk igazán, mire számíthatunk. Ahogy mondtam, ez egy teljesen új helyzet, buborékban élve, hotelbe zárva, három mérkőzést lejátszva négy nap alatt. Jelen pillanatban túl kell élnünk az előzetes teszteket, hiszen, ha valaki itthon pozitív PCR tesztet produkál, akkor ő nem utazhat velünk. Szóval majd meglátjuk, egyáltalán ki lesz ott ebben a buborékban. Szóval minden a COVID teszttől függ. (Végül mindenki útnak indulhatott, nem szültett pozitív teszteredmény.) Minden esetre pozitív energiákkal, a győzelem szándékával utazunk oda és meccsről meccsre fogunk haladni. Van esélyünk mind a három találkozón a sikerre. 26-án kezdünk és ha minden jól sikerül az első meccsen, akkor a másik kettőn bármi lehetséges.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.