Ez a sors vár a kidobott fenyőfákra Győrben

Papp László Tamás 2021-01-20 16:04:00
Kérdésünkre a Győr-Szol illetékese válaszolt, illetve Dézsi Csaba András polgármester is posztolt róla.

Nemrég  számoltunk be arról, mi történik a kidobott fenyőkkel Szombathelyen.

Ledarálják a karácsony jelképét Szombathelyen

Bár az út szélén is feltűnik néhány, a megunt karácsonyfákat a díszeiktől megszabadítva többnyire a számukra direkt elhelyezett gyűjtőkbe teszik. A legtöbb családnak pedig jelképesen is a fenyő eldobása a karácsonyt lezáró mozzanat. Azonban a megunt fák nem maradhat az utcán; ezek begyűjtéséről Szombathelyen a SZOVA gondoskodik. De hová viszik őket?

Rákérdeztünk a győri szolgáltatócégnél is, Ozsvárt Tamás kommunikációs csoportvezető válaszolt kérdéseinkre.

„A Győr-Szol Zrt. idén is biztosítja Győrben a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtését. Ehhez több mint 100 gyűjtőhelyet jelölt ki a szolgáltató még az ünnepek előtt, ezeken a ponton január 31-ig helyezhetik el a lakók az örökzöldeket. A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A szolgáltató ezúton is kéri a lakosságot, hogy a fákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyekre vigye.” - mondta Ozsvárt.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

„A Győrben összegyűjtött mintegy 35.000 – 40.000 darab karácsonyfát felaprítást követően hasznosítják, ezért a Győr-Szol Zrt. ezúton is kéri, hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le. A január végéig működtetett, rendszeresen ürített, ingyenesen használható fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon, illetve a szolgáltató Facebook-oldalán is olvasható” – fogalmazott a Győr-Szol munkatársa.

„A szolgáltató ezen a héten elszállítja a felállított Mindenki karácsonyfáit is. Decemberben összesen 45 helyszínen díszítettek Mindenki karácsonyfáját Győrben. 20 helyen meglévő, élő fa volt az ünnep szimbóluma, 25 helyszínen pedig fát állítottak. A Győr-Szol megkezdte a felállított fenyők elszállítását a 25 helyszínről. A fákat teherautóra rakják, beszállítják a likócsi komposztáló telepre, felaprítják és hasznosítják” – fűzte hozzá Ozsvárt Tamás.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) is beszámolt erről ma - képekkel illusztrálva -  a Facebook-oldalán:

Facebook

(null)

Összesen 43 helyszínen állítottunk Mindenki karácsonyfáját decemberben. Ebből 20 helyen meglévő, élő fa volt az ünnep szimbóluma, 23 helyszínen pedig fát állítottunk, ez utóbbiak elszállítása megkezdődött – írta a politikus. 

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.