A „detroiti Borkai Zsolt” 28 éves büntetését is elengedte Donald Trump

Pintér Bence 2021-01-20 11:00:00
A volt detroiti polgármester kabinetfőnökével csalta feleségét, szexpartit tartott a polgármesteri rezidencián, aztán 28 évre ítélték korrupció miatt. Most hét év letöltése után szabadon távozhat.

Elnöksége utolsó napján 143 esetben gyakorolt kegyelmet, illetve engedett el börtönbüntetéseket szövetségi ügyekben az USA leköszönő republikánus elnöke, Donald Trump. Itt írtunk arról, hogy ezek közül a legérdekesebb a Steve Bannon konzervatív véleményvezérnek, Trump volt tanácsadójának adott kegyelem, de ugyanígy érdekes az is, hogy végül magának és családjának nem adott kegyelmet az elnök, miközben számíthat ellen indított nyomozásokra.

A másik érdekes esetben Trump elengedte Kwame Kilpatrick egykori detroiti polgármester 28 éves börtönbüntetését, amit különféle korrupciós ügyek miatt szedett össze,

így Kilpatrick mindössze hét év letöltése után szabadul, szabadulásáért egyébként detroiti vallási vezetők és mindenféle milliárdos vállalkozók lobbiztak.

Az egykori detroiti városvezető 2008-ban mondott le, miután a Detroit Free Press nevű újság nyilvánosságra hozott több ezer sms-t amiből világossá vált, hogy az autóipar válsága miatt egyébként is szenvedő Detroit vezetője nagyon súlyos korrupciós ügyekben érintett, amelyek összességében több tízmillió dollárnyi kárt okoztak a városnak.

És hogy miért említettük a volt győri polgármestert a címben?

Kilpatrick nevéhez nem egyszerűen sikkasztások és korrupciós ügyek, vesztegetések fűződnek, hanem egy óriási szexbotrány is, amit megpróbáltak eltitkolni – ez az eltitkolás pedig jóval durvábbra sikeredett, mint a győri városvezető adriai orgiájának ügye. Az egész sms-ügy kiindulása ugyanis az volt, hogy

a polgármester 2002-ben, megválasztása után több egybehangzó forrás szerint egy óriási szexpartit tartott a polgármesteri rezidencián sztriptíztáncosokkal.

Aztán mikor ennek híre ment, az egyik sztriptíztáncost egy ismeretlen tettes lelőtte – olyan fegyverrel, amilyet a detroiti rendőrök használnak, de az ügy a mai napig megoldatlan.

Mindeközben a polgármester viszonyt folytatott a kabinetfőnökével, Christine Beattyvel, akit később szintén elítéltek.

Beatty és Kilpatrick egy másik ügyben is érintett volt. Ez arról szólt, hogy a kabinetfőnököt megállították a rendőrök gyorshajtás miatt, aki erre azzal reagált, hogy megkérdezte: „Tudjátok, hogy ki a f*sz vagyok?”. Ezután felhívta a rendőrfőnököt, aki utasította a rendőrtiszteket, hogy engedjék el Beattyt. Az ügy nyilvánosságra kerülése után a polgármester azt állította, hogy BEattyt zaklatták a rendőrök, akik emiatt rágalmazásért pereltek, és nyertek is.

Kilpatrick végül abba bukott bele, hogy eskü alatt hazudott egy perben, amit egy olyan alkalmazott indított ellene, akit azért rúgtak ki, mert az szexparti ügyében bejelentést próbált tenni. Ezt a hamis tanúzást polgármester 8,4 millió dollárnyi kenőpénzzel próbálta aztán elfedni fű alatt. Ezután vádolták meg a korrupciós ügyekben, amelyekben kiderült, hogy barátja, a helyi Mészáros Lőrincként is értelmezhető Bobby Ferguson 73 millió dollárnyi megbízást nyert el vezetése alatt.

Kilpatrick polgármestersége után egyébként Detroitnak csődöt kellett jelentenie, az állami irányítás alól 2014-ben kerültek ki, azóta pedig újra virágzásnak indult az autóipar eltűnése nyomán óriási bajba kerülő város. Szabadulása után sem élhet könnyű életet, hiszen összességében 11 millió dollárt kéne visszafizetnie a Detroit Free Press cikke szerint.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.