Az MMIK előtt jelent meg Szombathely legújabb szabadfogasa

Fehér Buda 2021-01-13 18:02:13
A ruhafogasra bárki felakaszthatja a már megunt, ám jó állapotú télikabátját, akinek pedig nincsen meleg ruhája, ingyen elvehet onnan egyet. 

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ is csatlakozott a körülbelül négy éve elindított, úgynevezett szabadfogas kezdeményezéshez: a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) elé kihelyezett ruhafogasra bárki felakaszthatja a már megunt, ám jó állapotú télikabátját, akinek pedig nincsen meleg ruhája, ingyen elvehet onnan egyet, tudtuk meg az AGORA közleményéből.

Mint írják, a hideg évszak felén bár túl vagyunk, mégsem könnyebbülhetünk meg, bármikor zorddá válhat az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már a hétvégén sokfelé jócskán -10 fok alá süllyedhet a hőmérők higanyszála, így a szabad levegőn tartózkodáskor elengedhetetlen a réteges öltözet. Nem mindenki tudja azonban beszerezni a megfelelő télikabátot, ebben szeretne segíteni a nélkülözőknek az AGORA. Az MMIK épülete elé kihelyezett fogasra várja azon segíteni szándékozó emberek adományát, akik megunt vagy éppen kinőtt, de jó állapotú téli kabátjukat felajánlják a rászorulóknak, akik pedig elvehetnek onnan egy számukra megfelelőt. A ruhafogast az intézmény munkatárasai már kihelyezték az épület elé, arra a nap bármely szakában fel lehet akasztani a kabátokat és bármikor el is lehet vinni, éjszaka is rendelkezésre állnak. Az AGORA munkatársai azt is kérik, ha olyan embert látnak az utcán, akinek szüksége lenne meleg öltözetre hívják fel a figyelmét az MMIK előtti szabadfogas lehetőségre. Segítsünk együtt!

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.