Koronavírus: ezeket az intézkedéseket hozták Győrben

Pintér Bence 2020-03-13 16:04:00
Zárva van a könyvtár, elmaradnak színházi előadások, bezártak a sportlétesítmények.

FRISSÍTÉS: Nyitva lesznek, de csak korlátozott gyerekfelügyeletet biztosítanak a győri óvodák és bölcsődék: a szülők csak az intézmények kapujáig mehetnek. Az idősotthonokban kijárási tilalmat vezetett be a polgármester. Részletek itt.

Tájékoztatót adott ki a koronavírus miatt meghozott győri intézkedésekről Dézsi Csaba András (Fidesz), a város polgármestere. A győri háziorvosok a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, és a tisztifőorvos szigorú utasításait követve végzik mindennapi munkájukat.

A szociális intézményekben a tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el, továbbá minden, a közeljövőre tervezett rendezvény elmarad, illetve elhalasztják. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által küldött, a szociális és egészségügyi alapellátásban dolgozók részére készült eljárásrendről szóló tájékoztatót minden intézménybe eljuttattuk.

„Az intézményvezetőkkel folyamatos kapcsolatban állunk és egyeztetünk, megbetegedéssel kapcsolatos jelzést nem kaptunk. Ahogy eddig, úgy a jövőben is a koronavírussal kapcsolatos ajánlásoknak és központi utasításoknak megfelelően fogunk eljárni”

Sport és kultúra: majdnem minden elmarad, majdnem minden zárva

A városi sportlétesítmények (Olimpiai Sportpark, Aqua Sportközpont, Audi Aréna Győr, Magyar Vilmos Uszoda) bezárnak, kizárólag az élsportolók fogják használni, a szükséges korlátozások mellett. Az Olimpiai Sportparkban az esti lakossági futást a gyakorlópályán továbbra is biztosítják, az eddigi gyakorlat szerint. A sportlétesítményeket érintő intézkedések 2020. március 13-tól érvényesek.

A Győri Nemzeti Színház előadásai elmaradnak, a megvásárolt színházjegyek visszaváltása leghamarabb az elmaradt előadás másnapján lehetséges a jegypénztárban (Győr, Czuczor Gergely utca 7.). Az online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszautalja.  Az elmaradt bérletes előadásokkal kapcsolatban a veszélyhelyzet visszavonását követően tájékoztatják a nézőket.

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont lemondta a Győri Tavaszi Fesztivál valamennyi rendezvényét. A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. március 31-ig visszaválthatók. A tixa.hu-n keresztül vásárolt jegyek ára, automatikusan visszautalásra kerül. A Győri Filharmonikus Zenekar saját rendezésű eseményei 2020. április 12-ig elmaradnak. A Generációk Művelődési Háza is lemondta minden márciusi eseményét.

A Győri Balett a március 12-i Déryné bérletes előadást nem tudja pótolni, így a náluk vásárolt jegyeket a Győri Balett jegypénztárában március 31-ig visszaváltják; az online jegyek árát az Interticket Kft. utalja vissza. A bérlettel rendelkező nézők külön értesítést kapnak a Győri Nemzeti Színháztól.

A Vaskakas Bábszínház által a 2020 márciusára meghirdetett kamaratermi és Bartók termi előadások elmaradnak. Az előadásokra váltott jegyeket visszatérítik, a visszaváltás időpontjairól értesítést adnak ki. A március utáni előadások megtartásáról, a helyzet alakulásának függvényében adnak tájékoztatást. A márciusi külsős (nem a Vaskakas által szervezett) terembérleti előadásokat szintén törölték. Az ezekre az előadásokra megváltott jegyek kérdésében a külsős szervezőkkel felvették a kapcsolatot, az eredményről tájékoztatják az érintetteket.

A Rómer Ház is törölte a programjait időközben. Az előre megvásárolt jegyek visszaváltásáról hamarosan tájékoztatást adnak.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér összes részlege március 13-tól határozatlan időre bezár. Nem vehetők igénybe a könyvtár szolgáltatásai, szünetel a kölcsönzés és a rendezvények is elmaradnak. Ebben az időszakban végzik el az előrehozott leltárt és felújítási munkálatokat az intézményben.

Ügyintézés és esküvők

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala határozatlan ideig szünetelteti az ügyfélfogadást,

egyúttal kéri ügyfeleit, hogy lehetőleg telefonon vagy elektronikus úton intézzék az ügyeiket. Kizárólag azokban az ügyekben megengedett az ügyfélfogadás, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Amennyiben a személyes jelenlét szükségessége kérdéses, kérem, hogy telefonon egyeztessenek az ügyintézővel.

Tekintettel arra, hogy az esküvői ceremóniákon az intézményt adott napokon több száz vendég is felkeresheti, ami különösen az idős családtagok esetében jelenthet veszélyforrást, március 13. napjától az esküvőket kérika veszélyhelyzetet követő időpontra átfoglalni, vagy maximum 15 fő létszámban megtartani. A veszélyhelyzet időtartama alatt a 15 főnél nagyobb létszámú esküvők megtartására nem tudnak lehetőséget biztosítani, kizárólag akkor, ha az anyakönyvvezető szabad térben vállalja az eseményt, és ennek feltételei biztosíthatók.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.