Hatalmasat küzdött a Falco a Happy Casa Brindisi ellen

ugytudjuk.hu 2020-01-28 21:28:00
Feszült hangulatú mérkőzésen, férfias csatában verte a magyar bajnok a Brindisit.

Kobe Bryant tragikus helikopter-balesetének emlékére feketébe öltözött ma este az Aréna Savaria, mindkét csapat játékosai és szakmai stábja pedig a játékos arcképével ellátott pólót viselt, írja a BBall1.hu. A FIBA előírása szerint a héten minden Bajnokok Ligája mérkőzés egyperces gyászszünettel indult.

Az első támadásnál a Brindisi szándékosan lepörgette a 24 másodpercet, a Falco pedig 8 másodperc alatt nem vitte át a labdát a félpályán (ez volt a legendás játékos két mezszáma). Ekkor érkezett meg az egy szem vendég szurkoló, aki Bryant Lakers mezét emelte a magasba.

Közel két percet kellett várni az első találatra, amit Reddic jegyzett, Stone triplával válaszolt. Mindkét csapat sokat hibázott, kicsit szertelen volt a játék az elején. A Falco kapta el hamarabb a fonalat, 2-5 után nagyot mentek a hazaiak, az ötödik percben, 14-5-nél időt kértek az olaszok. Stone próbált faragni a különbségen, de érkezett a kispadról Perl, aki gondoskodott róla, hogy ne kerüljön bajba a csapata. Legalábbis az utolsó percig. Sutton 21-21-nél kiegyenlített. A pontgazdag első negyed Filipovity hármasával zárult (26-23).

Hooker ziccerével folytatódott a játék. 7-0-val válaszolt a Brindisi, amely Sutton zsákolásával visszavette a vezetést (28-30). Vele és a tizenhárom perc alatt tizenhat pontig jutó Stone-nal nem bírtak a szombathelyiek, 31-35-nél időt is kért Okorn. Elveszítette a ritmust a Falco, sorra adták el a labdákat Benkéék, tálcán kínálva a lehetőséget a kék mezeseknek. 34-43-nál már kilenc ponttal mentek a vendégek, nem sokkal később Okorn megint időt kért. A különbség 36-47-nél átlépte a tízet. Banks hármasával alakult ki a 44-53-as félidei állás.

Banks ziccerrel nyitotta a második játékrészt, 9-0-val visszajött kettőre a Falco (53-55). Mielőtt még meglett volna az egyenlítés – volt rá esély –, Gaspardo dobott egy triplát. Ami késik, nem múlik, Filipovity harmadik hármasával 58-58, időt is kért Francesco Vitucci. Újra kemény lett a magyar bajnok védekezése, öt perc alatt mindössze öt pontot engedélyeztek ellenfelüknek Váradiék, miközben ők már tizenhétnél tartottak. Curry faultja után Sutton keménykedett, amiért utóbbi sportszerűtlen faultot kapott. A büntetőket követően hosszú ideig állt a meccs, a játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán. Benke szerzett labdát, majd zsákolásával ő is feliratkozott a pontszerzők közé, az Aréna Savaria pedig valósággal „felrobbant”, amikor 66-60-ra vezetett a Falco. Hamar csend lett, pillanatok alatt jött egy Stone és egy Banks hármas, máris egál, Okorn pedig lépett az asztal felé. Megint fordult a kocka, 68-70-ről indult a záró felvonás.


 

Brown négyre növelte a különbséget, Reddic egy 2+1-es akcióval válaszolhatott volna, de a büntető kimaradt. Sebaj, gondolhatták a hazai szurkolók, mert Benke, Reddic és Perl újabb pontjaival visszavette a vezetést a Falco (76-72). 78-74-nél Sutton letaglózta a ziccerre felugró Filipovityot, az amerikait második sportszerűtlen faultja után kiállították a játékvezetők. Ezt követően kicsit elszabadultak az indulatok a vendég kispad mögött, a Brindisi játékosai szóváltásba keveredtek a hazai nézőkkel, akiket folyamatosan hergeltek a pálya széléről, a biztonságiak azonban hamar rendet tettek. Felpaprikázódott a Falco, két perccel a vége előtt tízzel vezettek a sárga-feketék (87-77). És innen már nem is volt visszaút. Hatalmasat harcolt a magyar bajnok, amely egy feszült, kemény, férfias mérkőzésen legyőzte a Brindisit, ezzel a maga részéről megtett mindent a továbbjutásért, sorsa innentől kezdve már a Bonn kezében van.

A Brindisi játékosai a levonuláskor is rendkívül sportszerűtlenek voltak, nehezen viselték el a vereséget, mutogattak és még ekkor is hergelték a nézőket.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Happy Casa Brindisi 93–83 (26–23, 18–30, 24–17, 25–13)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 13. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2975 néző
V.: Zurapovic (bosnyák), Vulic (horvát), Tomasovic (szlovák)

Falco: Váradi 11/6, Curry 8/3, Benke 6, Washington 6, Reddic 22. Csere: Perl 18/3, Hooker 4, Filipovity 18/9, Lake –.

Brindisi: Thompson 5/3, Banks 18/12, Ikangi –, Gaspardo 5/3, Stone 19/15. Csere: Campogrande 13/6, Sutton 14, Zanelli 5/3, Brown 4.

Szólj hozzá!

Türkmenisztán betiltotta a koronavírust

A földgázban gazdag közép-ázsiai országot államfője, Gurbanguly Berdimukhammedow vaskézzel irányítja immár 14 éve, személyi kultuszt teremtve maga körül.

Nyírkarászi szeszfőző ükunokája a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó

Mark Spitz szívesen ellátogatna a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluba.

A koronavírus miatt Grúziában egyáltalán nem lehet alkohol tartalmú italt venni

'Apokalipszis' közeli állapot alakult ki tegnaptól az eurázsiai országban.

Gázpisztollyal ütötte vitapartnerét egy férfi Töltéstaván

Korábban lövése sem volt róla, hogy eddig fajulnak a dolgok.

Egy autó motortere füstölt a 86-oson Vasegerszegnél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Ungár: A kormány emelje meg az otthongondozási díjat!

Jelenleg 38 és 58 ezer forintot kapnak az otthonápolók havonta.

Hallelujah! Kezdődik a délutáni műszak

Kezdésnek hallgassunk egy kis zenét.

„Nincs elég védőfelszerelés” – Nyílt levelet írtak a háziorvosok Müller Cecíliának

Az ötven sebészeti szájmaszk és a három FFP1 típusú maszk nem elég a biztonságos betegellátáshoz.

Krumplivá változott a főnök egy online megbeszélgetésen

Sokan még csak ismerkednek az otthoni munka veszélyeivel.

Soha nem látott mélységekben a forint árfolyama

Szerda reggel megint a tegnap elért történelmi mélypont közelében van a magyar valuta euróval szembeni árfolyama.

Most már csak az engedélyre vár a parkolólemez a győri kórháznál

GYakorlatilag elkészült, a műszaki átadás is megvolt, mégis kell rá várni pár hetet.

van még itt cikk a témában: