Döntetlent játszott a Haladás az osztrák vendégekkel

ugytudjuk.hu
2020. január 24. péntek, 18:12
Megtartotta bajnoki főpróbáját a szombathelyi csapat.

A szombathelyieknél sérülés miatt Rózsa, Németh Márió és Medgyes hiányzott. Az osztrák Lafnitz keretében nem volt magyar futballista, masszőrük viszont a korábban a Haladásban dolgozó Jakab Ferenc, írják a szombathelyi csapat hivatalos oldalán, a haladas.hu-n. A Lafnitz a 16 csapatos osztrák másodosztály negyedik helyén tanyázik. Az osztrákok kezdték aktívabban a mérkőzést, igyekeztek minél a szombathelyi védelem mögé kerülni. A vasiak is csipkedték magukat, így jó iramú játékot láthattak a szurkolók.  

 

A lafnitziek birtokolták többet a labdát, de nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk Verpecz kapuja előtt. Egészen a 27. percig. Ekkor egy hosszú indítással Kovacevic lépett meg a bal szélen a védők gyűrűjében, majd éles szögből, tíz méterről a bal sarokba lőtt (0-1). A folytatásban jobbára a pálya közepén gyűrték egymást a felek, a vasiak előtt kisebb lehetőségek adódtak. Szünet után Tóth Dávid verekedte be magát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, de 12 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Ezt követően egy darabig ismét csak a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de a vasiak kerültek fölénybe.

 

A 66. percben Rácz 25 méteres lövését védte Zingl. Keményedett a küzdelem, mindkét oldalon egyre több volt a szabálytalanság. A 70. percben Tóth-Gábor 14 méterről, balról a felső kapufát találta telibe. A zöld-fehérek több formás támadást is  vezettek, mindkét oldalon többször megbontották az osztrák védelmet. A 77. percben Németh Milánt lökték el a tizenhatoson belül A büntetőt Rácz félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte (1-1). Négy perccel a lefújás előtt Tóth-Gábor nyolc méteres lövését hárította az osztrák kapus. 

 

Szombathelyi Haladás–SV Lafnitz 1-1 (0-1). – Szombathely,  200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál.
Haladás: Verpecz  (Gyurján, 62.) – Schimmer (Jancsó, 62.), Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Illés (Tóth D., 46.), Holdampf, Szekér (Kiss B., 82.), Bosnjak (Doktorics, 73.) – Szalay (Tóth-Gábor, 62.), Rácz (Schuster, 82.). Edző: Mátyus János.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás