Döntetlent játszott a Haladás az osztrák vendégekkel

ugytudjuk.hu 2020-01-24 18:12:00
Megtartotta bajnoki főpróbáját a szombathelyi csapat.

A szombathelyieknél sérülés miatt Rózsa, Németh Márió és Medgyes hiányzott. Az osztrák Lafnitz keretében nem volt magyar futballista, masszőrük viszont a korábban a Haladásban dolgozó Jakab Ferenc, írják a szombathelyi csapat hivatalos oldalán, a haladas.hu-n. A Lafnitz a 16 csapatos osztrák másodosztály negyedik helyén tanyázik. Az osztrákok kezdték aktívabban a mérkőzést, igyekeztek minél a szombathelyi védelem mögé kerülni. A vasiak is csipkedték magukat, így jó iramú játékot láthattak a szurkolók.  

A lafnitziek birtokolták többet a labdát, de nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk Verpecz kapuja előtt. Egészen a 27. percig. Ekkor egy hosszú indítással Kovacevic lépett meg a bal szélen a védők gyűrűjében, majd éles szögből, tíz méterről a bal sarokba lőtt (0-1). A folytatásban jobbára a pálya közepén gyűrték egymást a felek, a vasiak előtt kisebb lehetőségek adódtak. Szünet után Tóth Dávid verekedte be magát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, de 12 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Ezt követően egy darabig ismét csak a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de a vasiak kerültek fölénybe.

A 66. percben Rácz 25 méteres lövését védte Zingl. Keményedett a küzdelem, mindkét oldalon egyre több volt a szabálytalanság. A 70. percben Tóth-Gábor 14 méterről, balról a felső kapufát találta telibe. A zöld-fehérek több formás támadást is  vezettek, mindkét oldalon többször megbontották az osztrák védelmet. A 77. percben Németh Milánt lökték el a tizenhatoson belül A büntetőt Rácz félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte (1-1). Négy perccel a lefújás előtt Tóth-Gábor nyolc méteres lövését hárította az osztrák kapus. 

Szombathelyi Haladás–SV Lafnitz 1-1 (0-1). – Szombathely,  200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál.
Haladás: Verpecz  (Gyurján, 62.) – Schimmer (Jancsó, 62.), Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Illés (Tóth D., 46.), Holdampf, Szekér (Kiss B., 82.), Bosnjak (Doktorics, 73.) – Szalay (Tóth-Gábor, 62.), Rácz (Schuster, 82.). Edző: Mátyus János.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.