HIRDETÉS

A héten végre már láthatjuk a napot

ugytudjuk.hu
2020. január 20. hétfő, 06:03
Véget ér a sötétség.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól azonban már nagyobb területen csökkenhet, szakadozhat a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére +1, -4 fokra hűl le a levegő.

 

Kedden az ország nagy részén erősen felhős, párás, ködös idő lesz, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1, +3 fok között, a napos tájakon +5 fok körül alakul.

 

Szerdán éjszaka főként északon ismét köd képződik, amely délig feloszlik, másutt is felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elsősorban északkeleten néhol hózápor kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, a Bakony térségében este viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

 

Csütörtökön általában kevés felhőre, többórás napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

 

Pénteken éjszaka néhol ködfoltok képződhetnek, ennek feloszlása után túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

 

(Forrás: met.hu)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás