HIRDETÉS

Hidegfronttal támad a hétvége

ugytudjuk.hu
2020. január 10. péntek, 07:37
Előtte azonban még enyhe időnk lesz.

Pénteken az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős égre számíthatunk csapadék nélkül. Északkeleten ugyanakkor tartósabban megmaradhat a rétegfelhőzet, illetve a köd, arrafelé szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dél-Dunántúlon élénkülhet meg a nyugati szél. A hőmérséklet kora délután -2 és +10 fok között valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, a tartósan borult északkeleti tájakon pedig hidegebb az idő. Késő estére +2 és -4 fok közé hűl le a levegő.

 

Szombaton északkeleten, keleten erősen felhős területek is maradhatnak, másutt napos vagy változóan felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Az északkeleti országrész kivételével megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között várható, de északkeleten néhány fokkal hidegebb tájak is lesznek.

 

Vasárnap éjszaka nagy területen rétegfelhőzet, illetve köd képződik, amelynek egy része egész nap megmarad, másutt kitisztul az idő, kisüt a nap. Csapadék nem várható. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás