Eltörlik Győrben a garázsokra és víkendházakra kivetett építményadót

Pintér Bence 2019-12-19 18:32:00
Hogy, hogy nem, Dézsi Csaba András fideszes polgármesterjelölt javaslatára csökkentik az adót.

Az év utolsó közgyűlését tartották Győrben, és sok kifejezetten érdekes dolog nem történt, bár az látszott, hogy folyik a polgármesterválasztási kampány. Eredetileg ugyanis helyben hagyta volna egy határozati javaslat a város adórendeletét, de az ülés előtt előkerült egy módosító Dézsi Csaba András képviselőtől, a Fidesz polgármesterjelöltjétől,

ami alapján jövő évtől nem kell építményadót fizetni a garázsokra, hétvégi házakra.

Ez a döntés Dézsi szerint tizenötezer embert érint, és 50 millió forintos kiesést a költségvetésnek, amit szerinte megengedhet magának a város.

A javaslatot rövid vita követte, amelynek során Pollreisz Balázs szocialista képviselő, ellenzéki polgármesterjelölt megjegyezte, hogy üdvözli ugyan az adócsökkentést, de láthatóan kampányfogásról van szó. Erre a fideszes képviselők közül többen is nekiestek Pollreisznek, miszerint ez nem kampánykérdés, hanem most van rá lehetőség. Kovács László, a helyi Jobbikkal a választás során összejátszó Civilek Győrért képviselője gratulált a javaslathoz, azt mondta: sajnálják, hogy nem nem nekik jutott eszükbe.

Szeles Szabolcs fideszes képviselő kiemelte, hogy szerinte az ellenzék adókat akar emelni. Balla Jenő, az Összefogás Győrért képviselője is jelezte viszont: szerinte kampányolni nem itt, hanem a városházán kívül kéne. Egyébként az adócsökkentést üdvözölte, majd meg is szavazta Glázer Tímea (DK) és Pollreisz Balázs is – Sík Sándor fideszes képviselő viszont véletlenül nem, ezért újra szavaztak.

Dézsinek volt egy másik javaslata is, ez arról szól, hogy minden Győrben születő gyerek után ültethetnének egy fát a szülők. A javaslat kapcsán Glázer Tímea (DK) felszólalásában üdvözölte a döntést, megjegyezve, hogy ez az ő októberi polgármesterjelölti programjában is benne volt. A nagy egyetértést azonban kicsit megtörte, hogy Borsi Róbert fideszes frakcióvezető és Dézsi Csaba is azt reagálta erre, hogy a dolgokról nem csak beszélni kell, hanem meg is kell csinálni.

A következő közgyűlés Győrben a január 26-i polgármesterválasztás után, február 28-án lesz.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.