Forrás: Múlt-kor

Szobrot kaphat Budapesten a Queen frontembere

Székely Zoárd
2019. december 11. szerda, 10:21
A Világörökség részének nyilvánított Dunakorzó lehet az emlékmű helyszíne.

Nemrégiben felkereste lapunkat Gyarmati Arnold, a Q-Faktor és a We Will Rock You rockzenei tehetségkutató főszervezője, valamint a Queen Baráti Kör nevű Facebook csoport adminisztrátora. Első kézből tudhattuk meg, hogy egy Freddie Mercury szobor létesítését tervezik Budapesten, az énekes halálának 30. évfordulója alkalmából.

 

Maga az alkotás híven tükrözné az 1986-os budapesti koncert legemlékezetesebb pillanatát, amikor Freddie a tenyeréből olvasva énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. A minta és a pályázati anyag már elkészült, jelenleg árajánlatokat várnak az alkotóktól. 

Queen - Tavaszi szél vizet áraszt (Hungarian song) - Live in Budapest 27 July 1986

Freddie and Brian perform a traditional Hungarian song before which he admits: "Now comes the difficult bit." Freddie read the lyrics written out on his hand, the audience is very enthused. A magic moment. Freddie: Tonight for the first time, ah, this is a very special song from Queen to you.

Arnold hangsúlyozta, hogy nem csupán turisztikai látványosság lenne az emlékmű, hanem számukra egyfajta kegyeleti helyszín is, elvégre a Queen volt a rockzene egyik legmeghatározóbb képviselője és a mai napig több millió rajongójuk akad világszerte.

 

A szobor felállítása alapvetően civil kezdeményezés, de szükségük van önkormányzati támogatásra is, mivel a várható költségeket 9-11 millió forint között becsülik. A tervek szerint 2021-re készülne el és a Dunakorzón, a Marriott Hotel előtt avatnák fel a kész alkotást.
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás