Csendes vizeken – Gyökeresen megváltoztak a Bagossy dalok

Székely Zoárd 2019-12-05 20:47:00
Szerda este a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban teltházas koncertet adott az ország jelenleg egyik legnépszerűbb zenekara, a Bagossy Brothers Company. A kezdés előtt sikerült elcsípnünk Bagossy Norbertet és Tatár Attilát egy pár perces beszélgetés erejéig.

Különleges élményben lesz része ma este a szombathelyi közönségnek. Honnan jött az ötlet egy szimfonikus koncertsorozat kezdeményezéséhez?

Attila: Igazából nem kellett sokat agyalnunk rajta, két évvel ezelőtt a Müpa csarnokban elindítottuk ennek a folyamatnak az első lépéseit. Akkor egy akusztikus verzióval léptünk fel, de már szimfonikus zenészekkel - három fúvóssal és két vonóssal-, ami egy újabb hangulatot kölcsönzött a régi daloknak. Nem is volt titkolt szándékunk, hogy kibővítsük a kísérő zenekart egy ilyen műsor keretein belül, meg amúgy is divatos ez a fajta feldolgozás, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ezt csinálják. Úgy gondoljuk, jót tesz egy zenekarnak, ha újraértelmezi a saját szerzeményeit, illetve a közönségnek szintén, ha más verziót hallhat a már ismert dalokból.

Bagossy Brothers Company - Olyan Ő (Official Video)

null


Ha már a turnéra rákérdeztél, arra gondoltunk, hogy elvisszük minél több helyszínre, hisz eleve egy ilyen kaliberű produkció sok felkészülést igényel és nem akartuk egy pillanat alatt magunk mögött hagyni. Eddig 9 állomáson voltunk, a ma esti lesz az utolsó ebben az évben. Hivatalosan október 25-én Debrecenben kezdődött a turné, de volt egy ősbemutató Sepsiszentgyörgyön május 3-án, jövő januárban pedig Pécsen folytatjuk és elképzelhető, hogy lesz még egy-két állomás. 

Norbert: Egyébként a Heuréka Pop Orchestra kamarazenekar keresett fel minket erre a koprodukcióra, amire mi nagyon szívesen igent mondtunk. A májusi fellépés után kihagytunk egy nyarat, amikor a rock and rollos koncertekre helyeztük a hangsúlyt, majd ősszel vetettük bele magunkat ebbe a komolyabb felállásba.


Miben volt más együtt dolgozni egy szimfonikus zenekarral és kicsit magatok mögött hagyni a megszokottabb „rock and rollos” stílust? Sikerült úgy formálni a zenét, hogy újat mutassatok a közönségnek és magatoknak is?

Norbert: Abszolút, az volt a cél, hogy a dalok 75 százalékban másképp szólaljanak meg és akár más mondanivalóval is rendelkezzenek, ezt pedig úgy érezzük teljes mértékben sikerült elérni. Nálunk nem csak annyiból áll az akusztikus koncert, hogy ugyanúgy eljátsszuk a dalainkat elektromos gitár helyett akusztikussal és a háttérben fújnak és vonóznak az emberek. Inkább az egész magtól kezdve megváltoztatjuk a dalnak az értelmezését, vagy lüktetését, emiatt teljesen más érzés csapódhat le az emberekben. Szerintem vannak olyan dalok, amiket az első fél percben a közönség, de még egy törzsrajongó sem ismerne fel, ha először hallja az akusztikus változatát. 

Attila: A kottázás és áthangszerelés persze roppant időigényes munka, ami Philip György karmester érdeme, ezúton is szeretnénk megköszönni neki a befektetett energiát.

Bagossy Brothers Company - Van ez a hely (Official Lyric Video)

null



Idén ez a harmadik alkalom, hogy Szombathelyen léptek fel, első alkalommal a Cinema Caféban, majd nyáron a Savaria Karneválon láthattunk titeket. Milyen élményeket szereztetek eddig, miben különböztek a korábbi koncertek?

Attila: Mind a háromnak megvan a maga bája, hiszen a klubkoncertek mindig kicsit intimebb, családiasabb hangulatban zajlanak, maga a szabadtéri rendezvény pedig tényleg egy nagykoncert feelinget adott. Az összes eddigi állomáson, legnagyobb örömünkre teltházas koncerteket adtunk, ez alól a ma este sem kivétel, ugyanis 1000 fős közönség gyűlt össze. 

Hány állomást terveztek még ennek a turnénak?

Attila: A konkrét terv az kettő, de lehet még három is, sokkal többet azonban nem szeretnénk, utána inkább valami mással rukkolnánk elő. 
 

Új albummal kapcsolatban vannak már konkrétumok, mikorra várhatja a közönség?

Norbert: Folyamatosan íródnak a dalok, folyamatosan ötletelgetünk, mindenféle újdonsággal készülünk. Nem szoktunk sokat ülni egy szerzeményen, szeretjük, ha minél hamarabb kiengedi a szárnyát és életre kel. Ha minden igaz, még idén lehet számítani egy új dalra, valamint jövő év elején egy másikra, ezek konkrétan el is készültek és fel vannak stúdiózva. Közben folynak a munkálatok természetesen, de most még legalább egy évig nem szeretnénk új lemezt kiadni. 

Bagossy Brothers Company - Maradj Így (Official Video)

null


Van esetleg már tervetek a jövőre nézve, hogy mikor érkeztek ismét Szombathelyre?

Attila: Egyelőre nincs, de reméljük, hogy minél hamarabb. Eddig szerencsére csak pozitív élményekkel tértünk haza és szívesen térünk vissza a városba. Sokat járunk a vidéken, például az AlteRába fesztiválon biztosan fellépünk, oda is szívesen várjuk a közönséget.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.