Forrás: Twitter

Kína térdre kényszerítette Batmant

Székely Zoárd
2019. december 2. hétfő, 18:50
A DC Comics politikai nyomás hatására törölte az interneten népszerűvé vált képet.

Nagy port kavart egy Twitteren és Instagramon keringő borító Frank Miller legújabb, The Dark Knight Returns: The Golden Child című képregényéből.
A rajzon maga Batman látható (valójában Carrie Kelley, azaz Batwoman), aki éppen egy Molotov-koktélt hajít el egy "The future is young." ("A jövő fiatal.") felirat előtt. Persze a készítők elmagyarázták, hogy ezzel pusztán a történetre szeretnének utalni, a műben ugyanis a szuperhősök egy új, friss és ígéretes generációját vezetnék be a DC világába.

 

Rafael Grampá on Twitter

The Future Is Young.


A mögöttes utalás azonban elég kézenfekvő: Hongkong már hónapok óta a civil zavargások központja, az egyetemisták és rendőrök egyre komolyabb eszközöket vetnek be egymás ellen, emiatt reagáltak érzékenyen a kommentelők. A kínai cenzorok szerint elfogadhatatlan, hogy a kiadó így fejezze ki a lázadók iránti szimpátiáját, ezért a DC Comics gyorsan eltávolította az eredeti posztot, magukra szabadítva ezzel a rajongók haragját is.

 

Headhunter on Twitter

@DCComics If you help to free the people of China from the Censorship loving Communists, your market share will be much bigger. your comics will reach more people. Join the fight. bring justice and democracy to China. #batman #china #hongkong #FreeHongKong #freechina #Uyghurs


A képregény első száma december 11-én jelenik meg Amerikában.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás