Két perc alatt vesztett a Szombathelyi Haladás a Budafoki MTE-vel szemben

ugytudjuk.hu
2019. november 10. vasárnap, 18:52
A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában vasárnap 17 órakor a szombathelyi Haladás Budafokon szerepel lépett pályára.

Desits Szilárd, a Szombathelyi Haladás megbízott edzője két helyen változtatott a Vác elleni győztes csapaton. Nyári Patrik és Gaál Bálint helyett Jancsó András és Tóth-Gábor Kristóf került a kezdőtizenegybe. Körülbelül 40 Haladás-drukker utazott el a meccsre, írják a szombathelyi csapat hivatalos oldalán, a Haladas.hu-n.

 

A meccs nem kezdődött túl jól a szombathelyiek számára, rögtön a második percben Opavszky 18 méteres, jobbról leadott lövése a védőkről a bal szélen álló Szabó Mátéhoz pattant, aki öt méterről a hosszú, bal sarokba helyezett. A gólt követően egy ideig kiegyenlített játék folyt a nehéz, mély talajú pályán. A félidő derekán Desits Szilárd átszervezte csapatát, Jancsó András feljebb húzódott, a Haladás átállt a 4-3-3-as formációra. Ettől kezdve a szombathelyiek domináltak, a budafokiak térfelére tevődött át a játék.

 

A vasiak két Novák Csanád-fejessel veszélyeztettek, de mindkettő elkerülte a kaput. Hatalmas mezőnyfölényen futballoztak a vendégek, a hazaiak kontrákra rendezkedtek be. A budafokiak főleg két gyors csatárukat keresték labdáikkal.  A 42. percben egy hosszan előrevágott labdánál elcsúszott a hazaiak középhátvédje, Króner elcsúszott, Novák azonban hosszan vette át a labdát és odalett a lehetőség. Pörgős, jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok, ám komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

 

Szünet után az 56. percben  Horváth jobb oldali beadását Szabó nyolc méterről lőtte kapura, de Gyurján bravúrral védett. Az első félideihez képest kissé ellaposodott a találkozó, a szombathelyiek próbálkoztak becsülettel, de kapura vajmi kevés veszélyt jelentettek. Küzdöttek, akartak a vasiak, többet is birtokolták a labdát ellenfelüknél, de hiányzott az igazi átürőerő támadásaikból. Desits Szilárd mindent megpróbált, egymásután cserélte be támadóit, előbb Gaál Bálint, majd Szekér Ádám, a hajrában pedig Szalay Szabolcs is beállt – mindhiába, egyikük sem tudott helyzetbe kerülni vagy gólt szerezni. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve mentek előre a szombathelyiek az egyre nehezebbé, mélyebbé váló talajon, de a budafokiak szervezetten védekeztek, nem engedték helyzetbe kerülni a vasi zöld-fehéreket. 

 

A válogatott mérkőzések miatt két hét szünet következik a bajnokságban, a szombathelyiek legközelebb november 27-én Tiszakécskén lépnek pályára. 

 

Budafoki MTE–Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0). - Budapest, BMTE sporttelep, 200 néző, vezette: Horváth T. 
Budafok: Póser – Opavszky, Króner, Romi, Gohér – Micsinai, Oláh B. – Horváth R., Soltész, Szabó M. - Kovács D. Edző: Csizmadia Csaba.
Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Jancsó, Bosnjak – Kiss B., Holdampf – Tóth-Gábor, Novák, Medgyes. Megbízott edző: Desits Szilárd.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás