Előzetes letartóztatásba helyezték a feleségét meggyilkoló tárnoki férfit

ugytudjuk.hu
2019. november 10. vasárnap, 14:04
Az is kiderült, hogy mentális problémákkal küzd.

Mentális zavarokkal küzd az a tárnoki férfi, aki megalapozottan gyanúsítható felesége brutális megölésével, és saját magát adta fel pénteken a rendőrségen. A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a letartóztatását - közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel.

 

A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A gyanúsított skizoaffektív zavarban szenved és 10 éve rendszeres orvosi kezelés alatt áll. Többször került mániás állapotba, de eddig közvetlen veszélyeztető magatartást nem tanúsított.

 

November 7-én kezelőorvosánál járt, aki új gyógyszer bevezetését javasolta számára.

 

A gyanúsított tárnoki családi házukban pénteken kora reggel a feleségét brutális módon meggyilkolta.

 

A bűncselekmény rendkívül brutális jellegére és a gyanúsított pszichikai állapotára tekintettel kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés biztosítja a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöbölését, illetve azt, hogy a gyanúsított betegségénél fogva ne kövessen el újabb bűncselekményt - írták.

 

A bíróság meghallgatta a gyanúsítottat és az indítványban javasolt intézkedésnek megfelelően elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság döntés-előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb december 10-ig.

 

A letartóztatás végrehajtására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölték ki.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás