A jövő hét is az esőről szól

ugytudjuk.hu
2019. november 10. vasárnap, 07:14
Sőt, még a vasárnap is.

Vasárnap az ország nagyobb részén túlnyomóan borult idő várható, de elsősorban a déli, délkeleti tájakon délután kisebb-nagyobb körzetekben már felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Sokfelé lesz további eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, majd délután dél felől egyre nagyobb területen gyengül, szűnik a csapadék, estefelé inkább már csak helyenként északkeleten, északon eshet. Az Alföldön a délnyugatira, délire forduló, másutt a továbbra is északi, északnyugati szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8, 9 fok körül, másutt 10 és 16 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

 

Hétfőn az ország északkeleti harmadán nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, másutt a köd és rétegfelhőzet feloszlását követően több-kevesebb napsütés várható. Délnyugaton néhol csak lassan ritkul a köd. Reggelig északkeleten még lehet kisebb eső, másutt csak szitálás fordulhat elő. A legtöbb helyen változó irányú, mérsékelt légmozgás lesz a jellemző, de az Alföld északi felén még megélénkülhet a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

 

Kedden megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet. A legtöbb szűrt napsütés északkeleten várható. Délutántól délnyugat felől egyre több helyen ered el az eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék esélye, de estétől már ott is várható kisebb eső. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

 

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli, délkeleti szelet kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 18 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb.

 

Csütörtökön az északi megyékben többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Reggelig több helyen valószínű eső, délután már inkább csak záporok lehetnek. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dél-Alföldön meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul - délkeleten a legmagasabb értékekkel.

 

Pénteken az éjszaka képződött pára, köd feloszlását követően közepesen felhős lesz az ég. Szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

 

Forrás: met.hu.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás