Fájó vereséget szenvedett a Körmend a Kecskeméttől

ugytudjuk.hu 2019-11-08 20:41:00
Jobban bírták a roppant kiélezett végjátékot a hazaiak.

Egy-egy vereséggel a hátuk mögött érkeztek a csapatok erre a találkozóra, de az összképhez hozzátartozik, hogy a Kecskemét két mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig, írja a BBall1.hu.

Taylor közelije nyitotta az első negyedet, amire Karahodzsics válaszolt. Ezután Varndao és Taylor vezérletével nagyot futott a Körmend, majd több hiba után Takács is a helyére küldött egy triplát, így 2-13-nál kellett időt kérnie Forray Gábornak. Karahodzsics és Thomas kosaraival visszakapaszkodott a Kecskemét, de a komoly felzárkózást rendre megakadályozta a vasi alakulat (14-21).

A második játékrészben Djeraszimovics kezdte meg a pontgyártást, majd Wittman hármasa azt jelentette, hogy egy labdán belülre jött a KTE. Felváltva estek a kosarak, hol ellépett a Körmend, hol visszajött a Kecskemét. A második 10 percet a hazaiak bírták jobban végül, akik egy pontra jöttek fel a nagyszünetre (41-42).

A fordulás után Takács és Varnado is bevert egy-egy trojkát, majd utóbbi két büntetőt is bedobott, így 9 lett közte, de volt tartás a hazaiakban, akik ezután 7-0-t futottak, így visszajöttek a meccsbe. Taylor ekkor még dobott egy kosarat, de megtört a piros-feketék lendülete, fordított a KTE (25. perc: 53-52). Ezután jobban hajtott a Kecskemét és légiósai játékára támaszkodva többpontos előnyt épített ki (63-57).

A záró játékrészt Karahodzsics büntetője kezdte, majd több dobást is elhibáztak a csapatok. Wittmann triplája törte meg a gólcsendet, amivel már 10 volt a kecskemétiek előnye (67-57). Ezután Révész is betalált, majd Edwards hármasa maradt ki, Matthias Zollnernek pedig időt kellett kérnie (34. perc: 69-57). Jót tett a szünet a vendégeknek, Turner vágott be egy hármast, de Djuraszovics egyből válaszolt egy kettessel. Varnado is beküldött egy távolit, 8 pontra zárkózott a Körmend, ezúttal Forray Gábor kért pihenőt a fiainak. Turner két faultot is beütött egy támadáson belül, de kivédekezte végül a vasi csapat, Taylor zsákolt a túloldalon (71-65).

Turner pontjaival 4-re zárkózott a Körmend, amire Djeraszimovics válaszolni tudott, majd ismét Turner volt eredményes (73-69). Sőt, az irányító egy hármast is bedobott, majd egy duplával szinte egymaga fordította meg az eredményt a csapata javára 2 perccel a vége előtt (73-74), Forray Gábor pedig ismét kénytelen volt időt kérni. Djuraszovics hagyott ki egy triplát, a túloldalon Edward hibázott, majd Thomas tett vissza egy támadólepattanót (75-74). Mindkét oldalon kimaradt egy tripla, majd Turner adta el a labdát az utolsó támadásnál, így a Kecskemét egy újabb nagy skalpot gyűjtött be, a Körmend pedig elszenvedte második vereségét.

Kecskemét-Körmend 75-74 (14-21, 27-21, 22-15, 12-17)
Bajnokság, 7. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Török Róbert, Frányó Péter (Téczely Tamás)

KTE: Wittmann 11/9, Thomas 9, Djeraszimovics 19/3, Djuraszovics 10, Karahodzsics 12/3. Csere: Vukcsevics 3, Kucsera -, Lewis 7/3, Révész 4.

Körmend: Turner 14/6, Edwards 4, Takács 6/6, Varnado 23/15, Taylor 12. Csere: Németh 2, Ferencz -, Kastrati 8/6, Durázi 5/3.

Szólj hozzá!

Hetvenmillió éves óriáshal kövületét fedezték fel Argentínában

A Patagóniában talált ragadozóhal több mint hat méter hosszú lehetett.

Mellbimbót villantott Tóth Andi

Egy hete még eltakarta, de ma már nem fél megmutatni őket!

Körözött férfit fogtak Sárváron

A rendőrök a férfit a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Ma sem kell kabátot felvennünk

Meleg nyári napra számíthatunk.

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Ezt a színház új igazgatója, Rudolf Péter mondta el egy interjúban.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.

Kigyulladt egy szombathelyi csarnok plazmavágójának egy része

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Fél nap alatt 21 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Az egyik sofőr 50 helyett 106-tal száguldott.

Eldőlt Griezmann sorsa a Barcánál

Az utóbbi időben arról lehetett hallani, hogy a vezetőedző és a klubelnök sem elégedett vele.

van még itt cikk a témában:

Jó kalapból várja a BL-sorosolást a Falco

A tavalyi nagy menetelés sokat javított a szombathelyiek pozícióján.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.