Ma mindenképp vidd magaddal az esernyődet!

ugytudjuk.hu
2019. november 4. hétfő, 06:15
De a hét további részében is érdemes lesz magunkkal vinni.

Hétfőn kezdetben borult lesz az ég és többfelé, akár több alkalommal is várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig délután fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken, de a keleti megyékben még este is lehetnek felhős területek. A déli órákig a déli, délnyugati szelet még több helyen kísérhetik erős széllökések, majd a légmozgás átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, és ezzel együtt gyengül is a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

 

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd reggeltől északon, délutántól délen is megvastagszik a felhőzet. Kezdetben még csak az északi megyékben, majd délután már a déli országrészben is valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben 11 és 18, délen 19 és 24 fok között alakul.

 

Szerdán eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék, de este nyugaton, délnyugaton újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugati szél időnként megélénkül, majd mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

 

Csütörtökön ugyancsak felhős lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és egyre inkább csak keleten lesz csapadék. Északon többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délen helyenként megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

 

Pénteken változóan felhős idő lesz, hajnalban többfelé köd képződik, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

 

(Forrás: met.hu)

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás