Kósa Lajos szerint Győrnek jót tenne egy új választás

Pintér Bence
2019. október 21. hétfő, 10:34
A Fidesz alelnöke és önkormányzati választásért felelő kampányfőnöke szerint lesz még konzekvenciája a Borkai-videónak.

A Bayer show vendége volt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. A hvg.hu által szemlézett műsorban Bayer a Borkai-botrányról is kérdezte Kósát, aki elmondta: hiába lépett ki Borkai a Fideszből, „ott Győrben is lesz még ennek szerintem konzekvenciája, mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került.

 

Szerintem ez nem helyes, tehát az a helyzet, hogy egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel sokkal jobbat tenne Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás.”

 

Ugyanez a helyzet szerinte igaz egyébként Mohácsra is, ahol a fideszes jelölt halála miatt csak a szocialista jelölt maradt ringben, és hiába szólították fel a visszalépésre az őt támogató ellenzéki pártok, ő elindult, és kevesebb szavazatot kapott egyébként, mint amennyi érvénytelen szavazat érkezett.

 

A hvg.hu egyébként korábban is megszólaltatott az ügyben fideszes politikusokat, akik név nélkül arról beszéltek, hogy Borkainak mennie kell. Az egyikük például ezt mondta a lapnak: „A győzelem ad neki valamifajta legitimitást, de az világos, hogy a továbbiakban nem tudja ellátni a feladatát, hiszen nem tud kimenni az utcára, anélkül, hogy ne kiabálnák utána, hogy a Didi kőkemény, vagy, hogy a csikó lát.”

 

Lemondásról és új választásról azonban egyelőre szó sincs: Borkai Zsolt múlt kedden bejelentette, hogy a botrány miatt kilép a Fideszből, de azt is rögtön hozzátette, hogy öt évig szeretne polgármester maradni függetlenként a fideszes többségű közgyűlés támogatásával.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás