Majdnem harminc fok is lehet a hét közepén

ugytudjuk.hu
2019. október 20. vasárnap, 08:00
Egy nap alatt akár 20 fokot is ugrálhat majd a hőmérséklet.

Vasárnap derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég, a hajnali órákra elvétve ködfolt képződhet. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szelet a Dunántúlon élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a szélvédett vidékeken ennél hidegebb lehet.

 

Hétfőn túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható, de hajnalra északon, északkeleten átmenetileg ködfoltok képződhetnek. A déli szél időnként megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

 

Kedden többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé köd képződhet, amely helyenként csak lassan oszlik fel. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon ennél alacsonyabb értékeket mérhetnek.

 

Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé képződik köd, amely néhol tartósan megmarad. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul, de a tartósan ködös, borult tájakon ennél hűvösebb lesz.

 

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban átmenetileg köd képződhet. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

 

Pénteken többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé köd képződhet, amely néhol csak lassan oszlik fel. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás