Fotó: Egis Körmend Hivatalos / Facebook

Hatvan ponttal veszítette el második meccsét a Körmend

ugytudjuk.hu
2019. október 16. szerda, 19:46
Egészen más sebességi fokozatban játszott a cseh Opava.

Bátran kezdett Csehországban a Körmend, amely ezúttal szűkebb kerettel utazott el az Alpok Adria Kupa-mérkőzésre, hiszen Oroszi, Németh és Durázi is otthon maradt a felnőtt csapattal. Igaz az ellenfélnél sem szerepelt egyetlen légiós sem, csak hazai játékos, írja a BBall1.hu.

 

15-13-ig egál volt (9-10-ig pedig még vezettek is a Rába-partiak), köszönhetően elsősorban Takácsnak és Érseknek köszönhetően. Három perccel a negyed vége előtt időt kértek a csehek, akik rendezték is soraikat, és egy 10-0-ás szériával megléptek. A magyarok kapkodtak, főleg a befejezéseknél, tíz perc után 25-14 volt az állás.

 

Egy perc alatt aztán újabb 5-0 következett, Takács hármasa törte meg a hosszú vendég kosárcsendet. Továbbra is sok volt a hiba a Körmendnél, nem sokkal később, 35-17-nél Patai Benjamin időt is kért. Hiába, a különbség átlépte a húszat is. Más sebességi fokozaton játszottak a csehek és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Teljesen leblokkoltak a körmendi fiatalok, eladott labdák és lépéshibák sorozatát követték el. Harminchárom volt a legnagyobb különbség, a szünetben 61-29 állt a táblán.

 

A fordulás után alig telt el négy perc, máris negyven pont tátongott a csapatok között (72-32). Egy pillanatra sem lassítottak a sárga mezesek, végig komolyan vették a találkozót, a harmadik negyed után 85-41-re vezettek.

 

Könnyed, öröm-kosárlabdát láthattak a hazai nézők, az ötvenet is hamar átlépte a differencia, sőt a végére kereken hatvanon állt meg az olló.

 

BK Opava - Egis Körmend 116-56 (25-14, 36-15, 24-12, 31-15)
Alpok Adria Kupa, csoportkör, 2. forduló
Opava, Hala Opava

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás