Momentum: A Fidesznek ma Szombathelyen nincs mondanivalója számunkra

ugytudjuk.hu
2019. október 7. hétfő, 19:21
A Momentum szombathelyi tagjai döbbenten olvasták a polgármester-jelölti vita fejleményeit.

Nemrég érkezett szerkesztőségünkhöz a Momentum Mozgalom sajtóközleménye, amiben arra reagálnak, hogy Balázsy Péter és a szombathelyi FIdesz nem jelent egyeztetni ma délután polgármesteri-vitával kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

 

Döbbenten olvastuk a mai fejleményeket a polgármester-jelölti vitával kapcsolatban, miszerint Balázsy Péter, a Fidesz jelöltje nem kíván rajta részt venni.

 

Mi a Momentumban mindig arra kérjük szimpatizánsainkat, merjenek és akarjanak érvelni, mert a vitakultúra az egyik olyan dolog ma Magyarországon, amit a Fidesz lépésről-lépésre kiirtott a közösségekből.

 

A történelem korai időszakában a fiataloknak még tanították az érvelést, létezett “szónoklattan”, és csak a legjobban érvelő politikusok tudtak valódi népszerűséget szerezni maguknak. A színvonalas beszédekkel párhuzamosan a vita “műfaja” is csiszolódott, és a modern, szélesedő médiában az igazi vezetők valódi eszmecseréket és érveléseket folytattak, személyeskedés nélkül, a másik fél meghallgatásával, logikusan felépített mondanivalóval, higgadt szempontokkal és nagyon gyakran frappáns, humoros visszavágásokkal.

 

A Fidesz viszont úgy gondolja, nincsen mondanivalója a szombathelyiek számára. Nem kívánnak sem a problémákkal, sem azok megoldásával foglalkozni. Ezzel a gőggel, ezzel az arroganciával nem lehet, nem szabad egy megyeszékhelyet vezetni. A sikeres városirányításhoz párbeszéd, ötletek, valamint konszenzus kell. Ez az, ami az elmúlt 9 évben is hiányzott - így vált Szombathely gazdátlan, koszos, elhanyagolt településsé.

 

Október 13-án nem csak képviselő-jelöltekről, és polgármesterről fogunk szavazni, hanem arról is, hogy végleg szakítunk-e az eszmecserékkel, a vitakultúrával, az érveléssel, és elsüllyedünk a gyűlölet és az agresszió mocsarában, vagy közösen, a szombathelyiekkel együtt elkezdhetünk egy modern, békés, európai várost építeni! Éljen Szombathely!

 

Nagy Donát
elnök, Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezete

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás