Heroikus munkával törlik a Borkai Zsolt viselt dolgairól hírt adó kommenteket a győri újságok

Pintér Bence
2019. október 7. hétfő, 17:33
Be nem számoltak a győri polgármester szexvideójáról, de az erről szóló kommenteket hipersebességgel törlik a győri médiumok.

Olvasói levelet is kaptunk róla, de szerte az interneten egyébként többen is arra panaszkodnak, hogy az önkormányzati, illetve kormányközeli kézben lévő győri hírportálok nem csak hogy nem számoltak be Borkai Zsolt egyre terebélyesedő szexbotrányáról,

 

de szorgos kezek azok a kommenteket is folyamatosan törlik és rejtik, amelyben az olvasók ezt megpróbálják rajtuk számonkérni.

 

A nyitóképünkön látható, olvasónk által küldött komment állítása szerint négy perc után tűnt el az oldalról. A poszton jelenleg egyébként tizenkét komment van, de egyik sem látszik.

 

Teljesen világos, hogy a médiumok óvatosan kezelik a lejáratókampányt, de legkésőbb péntek óta világos, hogy a felvételeken tényleg Borkai Zsolt van, ahogy azt hétfőn ő maga is elismerte. Hiába beszél gyakorlatilag az egész város a képekről, a videókról, és a melléjük adott – helyenként még bizonyítékok nélküli – történetről, a győri média mintha egy másik világban élne.

 

A kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában lévő Mediaworks-be éppen beolvadó Kisalföld, a megye legnagyobb napilapja egész hétvégén semmit sem írt a botrányról, és mint többen is jelezték: az ezt szóvá tevő kommenteket is folyamatosdan törölték vagy rejtették az oldalról. Ugyanígy járt el az önkormányzati tulajdonban lévő Győr Plusz is, ahol szintén nem esett egy szó sem a botrányról, és itt is folyamatosan moderálták az ügyet megemlítő kommenteket.

 

Hétfőn mindkét médiumon megjelent végül a videó, amelyen Borkai Zsolt elismerte, hogy ő van a felvételeken, bár hozzátette, hogy szerinte azok egy részét manipulálták, bocsánatot kért, és kifejtette azt is, hogy miért nem lép vissza. A Győr Pluszon kishírként a szélső hasábban, a Kisalföldben mínuszos hírként valahol az oldal alján, persze úgy, hogy az előzményeket nem ismertették az olvasóikkal.

 

A város harmadik nagyobb médiuma, az Oxygen sem közölt híreket az ügyről: a rádiót, televíziót és hírportált működtető cég hétfőn közleményt adott ki, ebben azt írták – „AZ ÜGY”-ként, nevek említése nélkül utalva Borkai videójára –, hogy Oxygen Media fennállása óta nem közölt szexuális tartalmú tudósításokat.

 

„Soha nem kérdeztem meg egy kollégámat sem nemi irányultságáról, hogy kire szavazott vagy kivel bújt össze. Korrupciós ügyekben amennyiben vélhetően valós bizonyítékokkal szolgál a blog írója, úgy megtesszük a szükséges lépéseket” – ígérte a holdingvezető, Pénzes Anikó.

 

Hiába beszél tehát erről az ügyről a város, hiába foglalkoznak vele napok óta az országos médiumok, a helyi sajtó egészen hétfőig hallgatott, és akkor is csak Borkai Zsolt videóját – mármint a szalonképesebbet – közölték,

 

miközben folyamatosan törlik és rejtik az erről szóló kommenteket. Ez ismét azt bizonyítja: döbbenetesen leépült az ország legnagyobb részében a helyi nyilvánosság.

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás